'Çocuk özlemleri' yönetmeliğe takılınca

Konya'da birlikte yaşayan çift, başvurdukları tüp bebek merkezinde, "evli olmayan çiftlere tüp bebek uygulaması yönetmeliğe aykırı" cevabını aldı- Bunun üzerine kıyılan nikahın ardından tedavisine başlanılan genç kadın, ilk bebeğini düşük yapmanın üzüntüsünü yaşıyor- Kocası Cuma Çakın'ın ise boşandığı ilk eşinden 7 çocuğu olduğu öğrenildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2013 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Çocuk özlemleri' yönetmeliğe takılınca

BOLAT - Konya'da birlikte yaşayan Zehra ve Cuma Çakın çifti, başvurdukları tüp bebek merkezinde, resmi nikahı olmayan çiftlere tüp bebek tedavisi yapılamayacağını öğrendi. Resmi nikahın ardından tedavisine başlanılan genç kadın, hamile kaldığı bebeğini düşük yapmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Tarım işçisi Cuma Çakın (41), aynı tarlada çalıştığı Şanlıurfalı Zehra Çakın (30) ile evlenmeye karar verdi. Daha önce evlenip boşanan Cuma Çakın, genç kadının ailesinin bu karara sıcak bakmayacağını düşündü. Bu nedenle Zehra Çakın'ı bir yıl önce kaçırıp imam nikahı kıyarak birlikte yaşamaya başladı.

Çocukları olmayan çift, Konya'da bir tüp bebek merkezine başvurdu. Çifte, Sağlık Bakanlığının Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezleri Yönetmeliği'nde, tedavi uygulanacakların evli çift olması gerektiği bilgisi aktarıldı. Bugüne kadar çekindiklerinden Şanlıurfa'ya gidemeyen çift, nikahın kıyılabilmesi için gereken evrakı tamamlamak üzere kente gitti. Eksik evrakın tamamlanmasıyla nikah kıydıran çifte, tüp bebek tedavisi uygulandı. Fakat, hamile kalan genç kadın, tedaviden yaklaşık 1 ay sonra düşük yaptı.

Tüp bebek şarttı

Merkezin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Dilek İncesu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resmi nikahları olmayan çifte, yasalar gereği tedaviye başlayamadıklarını söyledi. Her ikisinde de sağlık problemi olan çiftin çocuk sahibi olabilmesi için tedavinin şart olduğuna değinen İncesu, "Çocuk sahibi olmayı çok istedikleri için önceden yaşanan olumsuzluklara rağmen hemen Şanlıurfa'ya gittiler. Resmi nikanı kıydıran çifte tedaviye başladık. Zehra bir aylık bebeğini düşük yaptı" dedi.

İlk bebeğini düşük yaptı

Resmi nikahı istemedikleri nedenlerden dolayı bir türlü kıydıramadıklarını ifade eden Zehra Çakan ise durumlarından dolayı tedaviye başlanamayacağını öğrendiğinde çok üzüldüğünü ifade etti.

Kocasını ikna ederek Şanlıurfa'ya ailesinin yanına gittiğini anlatan Çakan, "Bir takım eksik evrakımız vardı. Onları tamamladık. Çok mutluyum. Hem nikahı kıydırdım hem de hamile kaldım. Bebeğimi kucağıma alacağım günü özlemle beklerken düşük yapmanın üzüntüsünü yaşıyorum" diye konuştu.

Öte yandan, Cuma Çakın'ın boşandığı ilk eşinden 7 çocuğu olduğu, ikinci evliliğinden çocuk sahibi olmak için tedaviye başladığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber