Kastamonu'da kahkaha terapisi eğitimi

Kastamonu İnteract Kulübü üyelerine, Yaşam Koçu Ayşegül Soylu Muslu tarafından kahkaha terapisi eğitimi verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2013 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kastamonu'da kahkaha terapisi eğitimi

Kastamonu İnteract Kulübü üyelerine, Yaşam Koçu Ayşegül Soylu Muslu tarafından kahkaha terapisi eğitimi verildi. Muslu, Sinanbey Konağı'nda gerçekleşen eğitimde, kahkaha terapisinin koşulsuz kahkaha ve terapi nefes tekniklerinin birleşimi ile oluşan egzersizlerin bütünü olduğunu söyledi.

Kahkaha terapisinin sahte kahkahalarla başladığını ifade eden Muslu, "Kısa zamanda bu kahkahalar gerçek kahkahaya dönüşür. Kaldı ki sahte kahkaha atmanın da gerçek kahkahadan pek az farkı vardır. Beyin aldatıldığını fark edemez ve koşulsuz olarak atacağımız sahte kahkahalarda gerçekmiş gibi etki yapar" diye konuştu.

Muslu, kahkaha terapisinin diyafram ve karın kaslarının hareketine dayalı olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Terapideki diğer önemli nokta nefes vermenin nefes almadan daha uzun yapılmasıdır. Derin ve uzun nefesle akciğerlerdeki kötü hava ne kadar çok atılırsa, dışarıdan da o kadar fazla hava alınacaktır. ve derin alınan nefes, akciğerler için, enerji için, sağlık için çok önemlidir. Doğru ve derin nefes alındığında vücuda giren oksijen daha geniş alanlara yayılacaktır. Hücreler yeterli oksijen aldığında hastalık oluşması da özellikle kanser gibi durumlarda engellenecektir."

Eğitim, kulüp üyelerine nefes egzersizleri ile kahkaha egzersizlerinin uygulamalı olarak gösterilmesiyle son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber