Kaçak hafriyat dökenlere ceza yağdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, son 5 yılda kentte kaçak hafriyat döken kişi ve kurumlara 23 milyon 247 bin lira ceza kesti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2013 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaçak hafriyat dökenlere ceza yağdı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, il genelinde belirlenen hafriyat alanları dışındaki bölgelere hafriyat döken kişi ve şirketleri tespit ederek ağır cezai işlemler uyguladığı kaydedildi.

Denetimlerin uydu takibiyle yapılmasının ardından kaçak hafriyat dökümünün büyük ölçüde azaldığı vurgulanan açıklamada, bu çalışmalar kapsamında hafriyat taşıyan araçlar sürekli takip edilirken, belirlenen alanların dışındaki bir yere hafriyat dökülmesi halinde anında müdahale edilerek gerekli yaptırımların uygulandığı kaydedildi.

Açıklamada, 2008 yılından bu yana kaçak hafriyat dökerek çevreyi kirleten kişi ve kurumlara 23 milyon 247 bin lira para cezası kesildiği bildirildi.

- Kamyonlar uydudan takip ediliyor

Açıklamada, kentte hafriyat faaliyeti yapan kamu ve özel şirketlere ait araçlara uydu takip sistemiyle entegre cihaz takıldığına vurgu yapılarak, bin 775 aracın bu sistem sayesinde kolaylıkla takip edildiği belirtildi.

Sisteme dahil olmayan ve kaçak hafriyat döken araçlara da yüksek oranda ceza keserek sisteme dahil edildiği kaydedilen açıklamada, kaçak dökülen hafriyatın Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kaldırılarak döküm alanlarına boşaltıldığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber