Başbakanlığa yeni çehre

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2006 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42


BAŞBAKANLIĞIN GİRİŞ KAPILARINDA, POLİSLER YERİNE İLETİŞİM UZMANI GENÇLER GÖREV YAPACAK

Başbakanlık Merkez Bina'nın 3 giriş kapısında bundan üniformalı polislerin yerine, İletişim Fakültesi mezunu gençler görev yapacak.

Başbakanlığa gelen ziyaretçiler, iletişim uzmanı gençler tarafından karşılanarak, gitmek istedikleri birimlere yönlendirilecek. Başbakanlık Merkez Bina'nın A, B ve C girişlerindeki müracaat bölümlerinde görev yapmak üzere 21 kişilik "Gülen Yüz Ekibi" oluşturuldu.

Daha önce üniformalı polislerin görev yaptığı 3 giriş kapısının müracaat bölümünde bundan böyle İletişim Fakültesi mezunu gençler görev alacak. Başbakanlığın yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında, giriş kapılarına üniversite mezunu gençlerin yerleştirilmesi amacıyla geçtiğimiz haftalarda bir sınav yapıldı. İletişim Fakültesi mezunu gençler arasında yapılan sınav sonucunda oluşturulan 21 kişilik ekip, özel bir eğitimden geçirildikten sonra giriş kapılarının müracaat bölümlerine yerleştirildi.

Hizmet alımı yoluyla sözleşmeli olarak görev yapacak olan gençler, modern kıyafetleri ve güler yüzleriyle Başbakanlığın çehresini değiştirecek. Geçtiğimiz günlerde görev yapmaya başlayan gençlerin çoğunluğu kızlardan oluşuyor. Başbakanlığa gelecek olan ziyaretçiler, bu ekip tarafından karşılanacak ve gitmek istedikleri birimlere yönlendirilecek. Başbakanlığın giriş kapılarında görev yapan gençler için Başbakanlık, hizmetin satın alındığı şirketle yapılan anlaşma gereği kişi başına ayda 675 milyon YTL ödeyecek.

Öte yandan, daha önce Başbakanlığın müracaat bölümlerinde görev yapan polisler ise asli görevlerine dönerek giriş kapılarında güvenlik kontrolü yapacak. Başbakanlık'ta görevli polisler, giriş kapılarında ve çevresinde güvenliği sağlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber