Ekşi Sözlük geçici olarak hacklendi

Ekşi Sözlük ve İnci Sözlük siteleri, geçici olarak, hackerlar tarafından ele geçirildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Temmuz 2013 00:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Ekşi Sözlük geçici olarak hacklendi

İslam dini ve Hazreti Muhammed hakkında hakaret içerikli yorumları yayınladığı için tepki toplayan Ekşi Sözlük ve İnci Sözlük sitelerine hacker saldırısı düzenlendi.

4 SİTE BİRDEN HACKLENDİ

Günün ilerleyen saatlerinde Ekşi ve İnci'den sonra hacklenen site sayısı da arttı. Sırasıyla Uludağ Sözlük ve Halk TV'nin web sitesi de hacklenen siteler arasında yerini aldı.

EKŞİ VE İNCİ HACK'LENDİ

Saldırı sonrası sitenin ana sayfasına bir giriş yazısı bırakılırken, "küfür" ifadelerinin olmaması dikkat çekti. Sitenin girişinde site sahibi ve kullanıcılara mesaj bırakılırken "Site sahibi arkadaşa dostça tavsiye: Ne olursan ol bu yazılanların önüne geçmek elinde iken sessiz kalma, ölmedik sadece uzaktayız" ifadeleri kullanıldı.

İŞTE O MESAJ

"Hoşgörü: Başkalarını eylem ve yargılarında serbest bırakma, kendi görüşümüze ve çoğunluğun görüş biçimine aykırı düşen görüşlere sabırla, hem de yan tutmadan katlanma demektir. "

"Hz. Muhammed adına açılan ve hakaret içeren mesajlarınızı unutmadık. Utanmazmısınız ki bizim adını bile ağzımıza alırken haya ettiğimiz o peygambere hakaret etmeye. İçinizde küfrü fazlası ile hak etmiş olanlar olmasına rağmen küfür etmeyeceğim çünkü ben sizin o hakaret ettiğiniz peygamberin bize bildirdiği Allah'tan korkarım. Site sahibi arkadaşa dostça tavsiye: Ne olursan ol bu yazılanların önüne geçmek elinde iken sessiz kalma, ölmedik sadece uzaktayız"

Ekşi değil, servis sağlayıcı hack'lenmiş

Ekşi Sözlük'ün sahibi Sedat Kapanoğlu tarafından paylaşılan mesajda, Ekşi Sözlük'ün değil, sitenin domain kaydının tutulduğu başka bir adresin hack'lendiği duyuruldu: "Eksisozluk.com domain kaydının tutulduğu gkg.net hesabı ele geçirilmiş ve birkaç saatliğine dns'ler değiştirilerek başka bir adrese yönlendirilmiş. DNS'ler şimdi gerisin geriye güncellendiğinden artık sorun kalmamış olması lazım. Yani hack kısmı doğru ama ekşi sözlük sunucularına bir sızma durumu yok. gkg.net üzerinde DNS değişikliği var. Dolayısıyla Ekşi Sözlük bilgileri sızmış ya da zarar görmüş değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber