Ersizlerdere Kanyonu'na 'engelli parkuru'

Ersizlerdere Eğitim ve Ekoturizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır engelliler için yeni bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2013 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ersizlerdere Kanyonu'na 'engelli parkuru'

Ersizlerdere Eğitim ve Ekoturizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır engelliler için yeni bir çalışma başlattıklarını açıkladı. Dünya Engellilik Raporu'na göre, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15'ine karşılık gelen 1 milyardan fazla insan bir tür engellilik ile yaşıyor.Dünya nüfusunun yüzde 15'nin engelli olduğu düşünüldüğünde ve bu insanlarında ekoturizm ve kanyon turizmi noktasında turizm imkanlarından faydalanmak istediklerini bu konuda da bizlere bu yöndeki taleplerini ilettiklerini vurguladı. Bizde gerekli duyarlılığı göstererek engelliler için Ersizlerdere'de engelli yürüyüş parkuru yapılması ve bu yürüyüş parkurunun açık hava müzesi ve kanyon seyir terası ile desteklenmesini, kanyona iniş konusunda alışveriş merkezlerindeki yürüyen merdiven ile desteklenerek engelliler için turizmden yararlanabildikleri engellerin aşıldığı bir yürüyüş ve gezi parkurunu Ersizlerdere'ye kazandırmak istediklerini açıkladı.

Yürüyüş parkurunun engelliler ile beraber hastalara ve yaşlılara da hizmet verecek şekilde dizayn edilmesi için çalışma yaptıklarını bu konuda ilgililere ve yetkililere fikir beyanında bulunacaklarını bu yönde proje çalışması içerisinde olduklarını belirtti. Ersizlerdere sınırları içerisinde engelliler için yürüyüş parkuru yapılabilecek alanın ve güzergahın bulunduğunu gerekli çalışmalar yapılması halinde bu hizmetin rahatlıkla verilebileceğini açıkladı.

Ersizlerdere Eğitim ve Ekoturizm Derneği Başkanı Mustafa Çağır, "Böyle bir hizmetin Kastamonu'da verilebilmesi ve Ersizlerdere Kanyonuna çok kolay şekilde ulaşılabiliyor olması önemli bir avantajdır. Dünyada eko turizm alanında engeliler içinde güzel ve farklı bir hizmetin bölgemizde verilebiliyor olması Kastamonu'ya ayrıca önem ve değer katacaktır.Engelli kardeşlerimizin bu konudaki engellerini hep beraber aşabiliriz. Bu konuda yetkililere ve ilgililere sesleniyorum bu çağrımıza kulak verin ve dikkate alın .İnsanlık adına bu hizmette Kastamonu öncü olsun isterim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber