Sivaslı gazeteciden polisiye roman

22 yıldır yargı muhabiri olarak görev yapan Sivaslı gazeteci Ali Eyce, yazarlığa ilk adımını atarak, 'Aynalı Oda' isimli romanını çıkardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2013 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sivaslı gazeteciden polisiye roman

22 yıldır yargı muhabiri olarak görev yapan Sivaslı gazeteci Ali Eyce, yazarlığa ilk adımını atarak, 'Aynalı Oda' isimli romanını çıkardı. Yazarlığa adım attığı romanı 'Aynalı Oda' için İzmir'de imza etkinliği yapan Gazeteci Eyce, roman yazmanın haber yazmaktan daha çok zor olduğunu, en büyük zorluğun ise yazarken haberin gerçekleri ile romanın hayalleri arasında sıkışıp kalmak olduğunu belirtti.

Polise tarzında İzmir'de geçen bir olay üzerine kurgulu ilk romanını yazan ve romanını da bir İzmir romanı olarak tanımlayan Gazeteci Ali Eyce, "Halen yapmakta olduğum gazetecilik deneyimlerim bir çok hikayeye tanık olmama neden oldu. Bunların aslında her biri ayrı romandır. Ben İzmir'de, İzmir Adliyesi'nde geçen bir olayı, kendi düşselliğim ve düşüncelerimle kurgulayarak roman okuyucusuna bir başka Tat ile ulaştırmaya çalıştım. Uzun sürekli yazmak gerçekten zor ama ve gazetecilik yaparken daha da zor oluyor. Yazarken çok zaman değil çok verimle zamanlar yaratmak zorunda kaldım. Bu zorluk içinde romanı 3 yılda ancak hazır hale getirebildim. Romanın çıktığı ilk günlerde sorulan romanın nasıl olduğunu ilişkin, nasıl okunduğunu ilişkin sorulara okuyucu izlenimlerini bilemediğim için doğal olarak cevap da veremiyordum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber