Polis yalanı ile 4 bin 285 Euro dolandıran şüpheli tutuklandı

Çorum'da kendisini telefonda polis olarak tanıtıp, bankadaki hesabının terör örgütünün eline geçtiğini söylediği 73 yaşındaki Hatice K.'nın 4 bin 285 euro parasını alan Y.A.tutuklandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Temmuz 2013 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis yalanı ile 4 bin 285 Euro dolandıran şüpheli tutuklandı

Çorum'da kendisini telefonda polis olarak tanıtıp, bankadaki hesabının terör örgütünün eline geçtiğini söylediği 73 yaşındaki Hatice K.'nın 4 bin 285 euro parasını alan Y.A. tutuklandı. Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde yalnız yaşayan üç çocuk annesi Hatice K., evde oturduğu sırada telefonu çaldı. Telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişi, yaşlı kadına terör örgütlerinin banka hesaplarına girdiklerini belirterek, bankada herhangi bir hesabının bulunup bulunmadığını sordu. Hatice K. hesabının bulunduğunu belirtmesi üzerine zanlı, Hatice K.'dan parasını bankadan çekmesini istedi. Yurt dışında yaşayan akrabalarının yardımlarıyla geçimini sağlayan Hatice K., bankaya giderek, hesabında bulunan 4 bin 825 euroyu çekip bir poşet içerisinde evine getirdi. Bu sırada yaşlı kadını tekrar arayan zanlı, parayı apartman girişindeki merdiven altındaki bir kutunun içerisine bırakması halinde güvenli bir hesaba yatıracağını söyledi. Parayı merdiven girişindeki bir kutuya koyan Hatice K. daha sonra parasını kontrol etmeye gittiğinde bulamadı.

Bunun üzerine polise giden Hatice K., "Bana paramı ne zaman vereceksiniz" diye sordu. Hatice K.'nın ifadelerinden dolandırıldığını anlayan polis, soruşturma başlattı. Bölgedeki güvenlik kameralarını, MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, Y.A.'yı gözaltına aldı. Zanlının evinde yapılan aramalarda 5 adet cep telefonu, bu telefonlara ait 2 adet sim kart ile mağdur Hatice K. 'nın 4 bin 825 euro parası ele geçirildi. Hatice K.'ya parasını teslim eden polis, banka hesabına memur refakatinde yatırmasını sağladı.

Yapılan araştırmada hakkında çok sayıda dolandırıcılık kaydı bulunanve 14 ayrı suçtan başka illerde aranan Y.A., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber