Düzce'de 2 bin 500 kişi yer sofrasında orucunu açtı

Düzce’nin Yığılca ilçesi aksaklar Köyünde düzenlenen iftar yemeği masalarda değil yere serilen brandaların üzerinde yapıldı. 2 bin 500 kişi yer sofrasında orucun açtı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Düzce'de 2 bin 500 kişi yer sofrasında orucunu açtı

Düzce'nin Yığılca ilçesi aksaklar Köyünde düzenlenen iftar yemeği masalarda değil yere serilen brandaların üzerinde yapıldı. 2 bin 500 kişi yer sofrasında orucun açtı.

Düzenlenen iftar yemeğine başta Düzce Valisi Adnan Yılmaz, eşi Aysel Yılmaz, Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan, Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği Başkanı İsmail Yıldızı, iş adamları ve Aksaklar köy halkı katıldı.

Yaklaşık 2bin 500 kişinin katıldığı iftarda masalar yerine yer sofralarını kuruldu. Protokol üyeleri de yer sofrasında oturup orucunu açtı. Vali Adnan Yılmaz, "Her gün bir başka yerde vatandaşlarımızla iftarı yapıyoruz. Bu gün de iş adamımız Sadık Dik, Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği, Kaymakamlığımız ve muhtarlığımızın işbirliği ile bu güzel köyde vatandaşlarımızla iftarımızı birlikte açıyoruz. Ramazan ayı bereket ayı, bolluk ayı kardeşliğin pekiştiği ay. Sağanak sağanak rahmetin yağdığı bir ay. Onun için vatandaşlarımızla beraber olmak bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Yığılca'nın Aksaklar Köyünde beraber olduk. İnşallah Ramazan Bayramında da vatandaşlarımızla birlikte beraber olmayı bize nasip etsin. Önemli olan bu günler dediğim gibi kardeşliğin dostluğun pekiştiği günler hayırda yarışıldığı günler komşunun unutulmadığı günler sosyal yardımın sosyal devletin sivil toplumun omuz verdiği günler. Bence güzel bir tablo ayağına kadar gelip hasbihal etmek sofrayı paylaşmak zaten bizim kültürümüzde var. Bende onlardan biri olmak için buradayım" dedi.

Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan "Aksaklar köyü Yığılca'mızın en büyük köyü. Bin 500 kişilik bir köy burada farklı köylerden vatandaşlarımız da var. Böyle kır alanında birlikte iftar açalım dedik. Hoş da bir ortam var. Atmosfer var. Biz vatandaşlarımız için, onların mutluluğu için, onların biraz daha iyi bu ülkede yaşıyoruz dedirtmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.

Yemeğe katılan Divapan Genel Müdürü Hakan Zengin "Burada ciddi bir kalabalığı görüyoruz Gerçekten Düzce'den çeşitli iş adamlarımızı birlik, beraberlik ve dayanışma içinde yapılan bu iftar yemeğine katılmak beni ziyadesiyle mutlu etti. Ramazan ayları bize bereket, mağfiret ve kurtuluş ayları. Dolayısıyla birlik beraberlik içinde olmak burada vatandaşlarla birlikte olmak mutluluk verici" şeklinde konuştu.

Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği Başkanı İsmail Yıldız ise "Ramazan ayında birlik beraberlik için de geçirmemiz gerekiyordu. Bizde onu hakikaten 7-24 derler ya biz onu 7-48 yaşıyoruz. Allah razı olsun hakikaten güzel çalışmalar var. Herkes bu insanlara sahip çıkmasını istiyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber