Bornova'da hijyenden taviz yok

Bornova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçenin dört bir yanındaki fırınlar ile unlu mamul ve şuruplu tatlı üretimi yapan imalathaneleri denetimden geçirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2013 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bornova'da hijyenden taviz yok

Bornova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçenin dört bir yanındaki fırınlar ile unlu mamul ve şuruplu tatlı üretimi yapan imalathaneleri denetimden geçirdi. Ramazan Ayı'nın başlamasıyla birlikte sıklaştırılan denetimlerde, eksikleri tespit edilen işletmelere gerekli uyarılar yapılarak ihtar verildi

Bornova Belediyesi yıl boyu yaptığı gıda denetimlerini Ramazan Ayı'nda daha da sıklaştırdı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı Gıda Denetim Ekipleri, Bornova'nın dört bir yanındaki 100'ü aşkın fırın, unlu mamul ve şuruplu tatlı imalatı yapan işyerini denetimden geçirdi. Ramazan başlangıcından bu yana yapılan denetimlerde, eksikleri tespit edilen imalathanelere gerekli uyarılar yapılarak ihtar verildi.

Ramazan Ayı'nda pasta, börek, tatlı gibi gıdaların üretiminin tüketime bağlı olarak arttığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay hijyenin önemine dikkat çekti. Nüfusu yarım milyona yaklaşan Bornova'da gıda üretimi yapan yüzlerce işletme olduğunu belirten Sındır, ''Halkımızın sağlığı için bu tip imalathaneleri sürekli denetim altında tutuyoruz. Ramazan Ayı'nda ise bu denetimlerimizi arttırıyoruz. Şu ana kadar 100'den fazla imalathaneyi denetledik, denetlemeye de devam edeceğiz. Ben üretim yapan esnafımızın özellikle temizlik konusunda daha duyarlı olmasını istiyorum. Bu tip yerlerden alışveriş eden yurttaşlarımız da ürünleri aldıkları yerlere dikkat etsinler. Bornova'da tüketilen gıda maddelerinin sadece ekonomik anlamda değil aynı zamanda gıda güvenliği, insan ve çevre sağlığına uygunluğu anlamında da üzerimeze düşeni yapmaya gayret ediyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber