Ek ders ücret zammına protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2006 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Eğitim-Sen Ankara 5 No'lu Şube Başkanı Sevgi Yalav, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözde müjde ile ek ders ücreti alan eğitim çalışanlarını oyaladığını ileri sürerek, "Öğretmenlerin ek ders ücretleri sadece 1.4 YTL artırılmıştır. Hükümetin ek ders zammı aldatmacasının balonu sönmüştür" dedi.

Kızılay'da toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri, Türkiye genelinde öğretmenlerin ek ders ücretlerinin 5 YTL'ye çıkarılmasını, akademik personel için ise ek ders ücret zammının gündeme bile alınmamasını protesto etti.

Türk Eğitim-Sen Ankara 5 No'lu Şube Başkanı Sevgi Yalav, burada yaptığı açıklamada, iktidarın eğitim çalışanlarını oyalayarak hayal kırıklığına uğrattığını, söz verildiği gibi zammın saat başına 10 YTL'ye değil 5 YTL'ye çıkarıldığını söyledi.

Yalav, yapılan bu artışa öğretmenlerin razı olmayacağını, zammı göz ardı edilen akademisyenlerin de bunu sineye çekmeyeceğini ifade ederek, ek ders ücretlerinin ne zaman ödeneceği konusunda bir netlik bulunmadığını belirtti.

Açıklamanın ardından ek ders ücretlerinin artırılmasına ilişkin dilekçeler Kızılay Postanesi'nden Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber