ÜAK tarafından hazırlanan YÖK Yasa Taslağı, hükümet tarafından kabul edilirse YÖK Başkanı Teziç yaş haddinden emekli olacak.

Haber Giriş : 23 Aralık 2003 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÜAK tarafından hazırlanan YÖK Yasa Taslağı, hükümet tarafından kabul edilirse YÖK Başkanı Teziç yaş haddinden emekli olacak.

Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Ayhan Alkış başkanlığında kurulan komisyon tarafından hazırlanan yasa taslağı kamuoyuna açıklanmak üzere yeni başkan Erdoğan Teziç'e sunulmuştu. Teziç, yasa taslağını kamuoyuna açıklamak yerine büyük bir gizlilik içinde tutuyor. Teziç'in rektörlere ?kişiye özel' gönderdiği yasa taslağının ön yazısında basına açıklanmaması yönünde izahlar bulunuyor. 26 Aralık'ta Ankara'da yapılacak rektörler komitesinde yeni yasa taslağının tartışılacağı ve yaş haddi ile ilgili kısımların mevcut yönetimi kapsamaması için değişiklikler teklif edileceği belirtiliyor. ÜAK'ın hazırladığı taslakta üniversite öğretim üyelerine yaş tahdidi getirilirken şöyle deniliyor: ?Öğretim üyesinin görevleri ile ilişkilerinin kesilmesini gerektiren yaş haddi 67 yaşını doldurdukları tarihtir. Öğretim üyeleri yeni kurulan ve gelişmekte olan üniversitelerde 72 yaşını dolduruncaya kadar sözleşmeli olarak çalışabilirler.?

Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız YÖK Başkanı Teziç, özel kalem müdürleri aracılığı ile şu ana kadar hiçbir basın kuruluşu ile görüşmediğini ve ileriki günlerde açıklama yapacağını duyurdu. Kamuoyundan gizlenen yasa taslağına göre YÖK, cumhurbaşkanı tarafından Üniversitelerarası Kurul'ca önerilen iki katı aday arasından seçilen beş, Bakanlar Kurulu'nca seçilen dört, Genelkurmay Başkanlığı'nca eğitimle ilgili birimlerinden seçilen bir, Üniversitelerarası Kurul'ca, Kurul üyesi olmayan öğretim üyelerinden gizli oyla seçilen beş kişiden oluşuyor. Hükümetin meslek liseleriyle ilgili taleplerinin dikkate alınmadığı taslağa göre rektörler YÖK'ün belirleyeceği iki veya üç aday arasından cumhurbaşkanı tarafından dört yıllığına atanıyor. Bir rektör en fazla iki kere atanabilir.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber