Telekom, Turkcell ve Telsim arasında 'tarife savaşı'

Haber Giriş : 11 Şubat 2006 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arama trafiğine darbe Oger
Telecoms'un, Türk Telekom'un yüzde 55 oranındaki özelleştirme yoluyla satın almasıyla birlikte telekomünikasyon piyasasında yarış kızıştı. Türk Telekom, Telekomü- nikasyon Kurumu'na müracaat ederek, piyasada hakim konumda bulunan Turkcell'in, şebeke içi görüşme ücretlerini, rakibe yönelik arama trafiğine darbe vuracak biçimde düşük tuttuğunu savundu.

Düzenleme talebi...
Turkcell'in tarifeler yoluyla 'Turkcell'den Turkcell'e yönelik aramaları özendirdiğini belirten Türk Telekom, Turkcell'den sabit telefona yönelik aramaların ise ara bağlantı ücretleri nedeniyle daha pahalı düzenlendiğini kaydetti. Telekom, bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi. Telsim ve Turkcell'in de rakip operatörlerin şebeke içi tarifelerden yazılı ya da sözlü şikayetleri bulunuyor.

Müdahale gelebilir
Şikayet başvurularını değerlendirerek tarifelerin izlenmesini kararlaştıran Kurum, tarifelerin rakibi yok edecek biçimde düzenlendiği sonucuna ulaşırsa, müdahale edecek. Telekomünikasyon İkinci Başkanı Galip Zerey, "Tarifeler sürekli denetimimiz altında. Rakibi etkileyecek tarife uygulamasına ilişkin bir durumun ortaya çıkmayacağını düşünüyoruz' diye konuştu.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber