Çalıntı otomobille yunuslara yakalandılar

Fatih'te Yunus polisleri uygulama yaptıkları sırada bir otomobil polis ekiplerine 100 metre kala aniden durdu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalıntı otomobille yunuslara yakalandılar

Araçta bulunan 3 kişi kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin kovalamasıyla 2 kişi yakalanırken 1'i de çevrede bulunan metruk bir binanın çatı katından başka bir binaya atlamak istediği sırada yakalandı. Ekipler yaptığı incelemede çok sayıda kaydı bulunan 3 kişinin çalıntı otomobille polis ekiplerine yakalanmamak için kaçtıkları öğrenildi.

Olay, Fatih Cibali Mahallesi Kadir Has Caddesi'nde saat 19.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Motosikletli Polis Timleri Amirliği'nde görevli Yunuslar cadde üzerinde uygulama yaptıkları sırada polislere yaklaşık 100 metre kala 34 TH 4088 plakalı otomobil aniden durdu. Araçta bulunan Kadir B. (29), Hakan K. (35) ve Celal O. (22) yaya olarak polis ekiplerinden kaçmaya başladı. Polisler, kovaladıkları Hakan K. ve Celal O.'yu kısa sürede yakaladı. Kadir B. ise polis ekiplerini atlatmak için çevrede bulunan metruk bir binanın çatı katından yan binaya atlamak istediği sırada yakalandı. 34 TH 4088 plakalı otomobilde yapılan aramada 2 adet extasy hap, fuji marka fotoğraf makinası, bilgisayar ana kartı, çeşitli tornavidalar, sahte araç ruhsatı ve sahte ehliyet bulundu. Polis ekipleri şüphelileri Fatih Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi'ne götürdü. Yapılan Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgularında Hakan K. ve Celal O.'nun, uyuturucu satmak, hırsızlık ve sahtecilik suçlarından kayıtları olduğu tespit edildi. Kadir B.'nin uyuşturucu satmak suçundan 2 ayrı aranması çıkarken, üzerinden kendi fotoğrafı olan Turgay B. isimli sahte ehliyet bulundu.

ÇALINTI ARACI İTİRAF ETTİLER

Şüpheliler polis ekiplerine 34 TH 4088 plakalı aracın çalıntı olduğunu, plakayı kendilerinin taktığını aracın kendi plakalarını ise çöp konteynırına attıklarını itiraf etmelerinin ardından, ekipler aracın şasi numarasından otomobilin kaydına ulaştı. Yaklaşık 5 ay önce Esenyurt Talatpaşa Mahallesi'nde bir evi soyduklarını iddia eden şüpheliler otomobil'in yedek anahtarını aldıktan 1 ay sonra da otomobili çaldıkları öğrenildi. Otomobilin sahibi Onur Polat'a ulaşan polis ekipleri arabasını teslim alması için Fatih Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi'ne davet ettiler.

EVDEN SOYULDUKTAN 1 AY SONRA DA ARABA ÇALINDI

Otomobilin sahibi Onur Polat 5 ay önce evlerine hırsız girdiğini belirterek, "Evimize giren hırsızlar bazı eşyalarımızla birlikte otomobilimizin de yedek anahtarlarını çaldı. Hırsızlık olayı sonrasında biz polis merkezine giderek işlemleri başlattık. Ben 1 ay gibi bir süre şehir dışındaydım, döndüğüm zaman hırsızlar mahallemizde arabayı görünce yedek anahtarlarla arabayı çaldı. Biz artık arabadan umudumuzu kaybetmiştik. Hemen bizde dava falan açmak için çalışmalara başladık. Bugün şehir dışından dönerken Yunus polislerinden aracın bulunduğuna dair bir telefon geldi. Arabamın bulunduğunu söyleyince şok oldum buraya nasıl geldim bilemiyorum" dedi. Öte yandan, şüpheli Kadir B., Hakan K. ve Celal O. Fatih Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi'nde ilk ifadelerine başvurulduktan sonra soruşturmayı yürüten Esenyurt Polis Merkezi Amirliğine teslim götürüldü. Şüphelilerin yapılan işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber