HGS'yi 74 milyon kez kullandık

Anadolu Yakası PTT Başmüdürü Erol Işıksoy, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketinin bugüne kadar 74 milyon defa kullanıldığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HGS'yi 74 milyon kez kullandık

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Anadolu Yakası PTT Başmüdürü Erol Işıksoy, 17 Eylül 2012'de devreye giren HGS'nin bugüne kadar 74 milyon defa kullanıldığını belirtti. Günlük HGS kartları ile yapılan geçiş sayısının 450 bin civarında olduğu bilgisini veren Işıksoy, Türkiye geneli HGS gişesi sayısının ise 387 olduğunu dile getirdi.

Hızlı geçiş sistemine dahil araç sayısının 3 milyon 865 bin olduğunu aktaran Işıksoy, Otomatik Geçiş Sistemi'ne (OGS) kayıtlı araç sayısının ise 2 milyon 600 bin civarında olduğunu ifade etti.

Erol Işıksoy, İstanbul'da boğaz köprülerinden araç geçişlerinin yüzde 30-40'ının HGS, geri kalanının ise OGS ile yapıldığını vurguladı.

PTT Genel Müdürlüğü'nün HGS' ye geçişte hedeflerinin çok üzerinde bir başarı sergilediğini belirten Işıksoy, sözlerine şöyle devam etti:

"Kamuoyunda 'Kartlı geçiş sisteminden HGS'ye geçiş başarılabilir mi?' şeklinde bir şüphe vardı. Fakat zaman gösterdi ki, vatandaşlarımız beklenmedik bir hızla bu sisteme geçti. Kartlı geçiş sisteminden HGS'ye geçenler olduğu gibi, daha önce karayollarında kurulu bulunan OGS'ye geçenler de var.

Vatandaşımız hangisine geçerse geçsin, her halükarda geçişlerde bir hızlanma oldu. Eski sistemdeki KGS kartlarıyla yapılan geçişlerde 10 saniyelik bir bekleme söz konusu idi. Şimdi böyle bir şey yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber