Fatih Projesi İnegöl'deki tüm okullarda başlıyor

Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesinden altyapı çalışmaları devam eden Fatih projesini inceleyen İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Eylül ayı itibariyle bu projenin tam anlamıyla kullanılmaya başlayacağını belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fatih Projesi İnegöl'deki tüm okullarda başlıyor

Fatih projenin geçtiğimiz yıl başladığını ifade eden Mehmet Baştürk, "Fatih projesi kapsamında ilçemizdeki ortaöğretim kurumlarımızın büyük bir bölümünde, 8 tane okulumuzda projeksiyonlu akıllı tahtaların montajı yapılmıştı ve 1 yıldan beridir de bu okullarımızda akıllı tahtalarla eğitim görülmeye başlandı. Ama bu tahtaların altyapı bağlantıları, internet bağlantıları, merkezi olan bağlantıları ile ilgili bir çalışma yoktu. Bu hafta içerisinde ilgili firma gelerek daha önce Fatih projesi kapsamında olan okullarımızın altyapı çalışmalarına başladılar. Bu sistem oturunca, sistem bağlantısı olunca artık öğretmen arkadaşlarımız internet ortamında değişik deneyleri, değişik projeleri bu tahtalara yansıtarak, öğrencilerimize bir anda gösterebilecekler. Daha hızlı bir çalışma olacak. Yani artık dünya ile bağlantı kuruldu. Teknoloji sınıf ortamına taşınarak öğrencilerin kullanımına sunuluyor. Bir sınıf ile sınırlı kalmayarak, bu tahtalar ile dünyaya açılacağız" dedi.

Bunun çok önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Mehmet Baştürk, "İnşallah bu sistem ile bir anda bütün dünyaya açılabilecek bir çalışma olacaktır. Bunun da Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Meslek Liseleri için çok önemli olacağına inanıyorum. Kaldı ki, artık internet ortamı ile herkes küçücük bir cep telefonu ile bile her tarafa ulaştığına göre, okulda sınıf ortamında da buna ulaşmak gerektiğine inanan Bakanlığımız, bu imkânı sağladı. Bu da farklı ve güzel bir çalışma oldu. 8 tane okulda yapılıyor. Bazı okullarda bitti bazılarında ise 10-15 gün içerisinde bitirilerek yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilecektir. Emeği geçen herkes teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber