Kalbini sırtında yaşıyor

Türkiye'de kalbi olmadan total kalple yaşayan ve elde taşınabilen üniteye bağlanan ilk kadın hasta olan Hülya Usta, Ankara'daki tedavisinin ardından memleketi Amasya'ya döndü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2013 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kalbini sırtında yaşıyor

Ankara Üniversitesi (AÜ) Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Transpilantasyon ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyat ve tedavi sürecinin ardından geldiği Aydınlık köyünde SSPE hastası oğlu 10 yaşındaki Onur'un yanından ayrılmayan Hülya Usta, diğer yandan da kalp nakli olmak için dualar ediyor.

Sırtında taşıdığı 6 kiloluk total kalp çantasıyla evindeki günlük işlerini yapmaya başladığını belirten Usta, "Hastaneye kendimde olmadan gitmiştim. 'Kalp nakli' dediler. Çok korktum. Razı olmadım. Ama sonradan böbrek, karaciğer yetmezliği başladı. Yataktan kalkamaz haldeydim. Mecburen nakile karar verdim. Yapay kalp denildiği zaman normal içerideki kalp zannediyordum. Böyle bir cihazı ben hiç görmedim. Hiç beklemiyordum. Alıştım, zor olmuyor" dedi.

En büyük şansının kendi deyimiyle 'Ruşen' diye bahsettiği doktoru Prof. Dr. Ahmet Rüçhan Akar ve ekibiyle tanışmak olduğunu, şimdi de yeni bir kalbe kavuşmak için dualar ettiğini vurgulayan evli ve 3 çocuk annesi Usta, "Kalp nakli istiyorum. Çok ihtiyacım var. Bir seneden beri bekliyorum. Yapay kalple yaşıyorum. Şarja bağlı. Acil sırasındayım. Her telefon çalmasında bekliyorum. Acaba doktorlardan mı diye" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber