5 yaşındaki çocuğun kırılan kolu 'doktor hatasından kesildi' ididası

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde arkadaşlarıyla sokakta oynayan 5 yaşındaki Zehra Toprak'ın düşme sonucu sol kolu yaralandı ve kırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Ağustos 2013 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 yaşındaki çocuğun kırılan kolu 'doktor hatasından kesildi' ididası

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde arkadaşlarıyla sokakta oynayan 5 yaşındaki Zehra Toprak'ın düşme sonucu sol kolu yaralandı ve kırıldı. Zehra Toprak yakınları tarafından Samsun kent merkezindeki özel bir hastaneye götürüldü. Burada alçıya alınan Zehra'nın kolu, 2 gün sonra kangren olunca dirsek altından kesildi. Aile açık yara bulunan kola yanlış alçılama yapıldığını, bu nedenle kızlarının kolunun kesildiğini iddia ederek, doktor hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Çarşamba İlçesi Hasbahçe Mahallesi'nde yaklaşık 1.5 ay önce meydana gelen olayda inşaat işçisi 34 yaşındaki Adem ve ev hanımı 29 yaşındaki Havva Toprak çiftinin çocukları Zehra Toprak, evlerinin önünde arkadaşlarıyla birlikte oynadığı sırada düşüp sol kolunu kırdı. Kolunda açık yara oluşan minik Zehra, annesi tarafından kent merkezinde bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada Ortopedi Uzmanı T.K. tarafından muayene edilen Zehra'nın kolu alçıya alındı ve evine gönderildi. Ancak Minik Zehra, ağrılarının şiddetlenmesi üzerine ertesi gün yakınları tarafından tekrar aynı hastaneye götürüldü. Burada alçısı çıkarılan Zehra, kolundaki yaranın iltihap kaptığı belirtilerek ameliyata alındı.

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE KOL KESİLDİ

Ameliyat sonrasında iddiaya göre Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı T.K. aileye, kendilerinin gerekli müdahaleyi yaptığını belirterek çocuğun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürmelerini söyledi. Bunun üzerine aile Zehra Toprak'ı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Burada küçük çocuğun koluna kangren teşhisi konuldu. Yapılan ameliyatla Zehra Toprak'ın sol kolu dirsek altından kesildi. Büyük şok yaşayan Adem ve Havva Toprak kızlarının kolunun Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı T.K.'nin hatası ve ihmali sonucunda kangren olarak kesildiğini iddia ederek doktor hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

'DOKTORUN HATASI VE İHMALİ YÜZÜNDEN'

Kızının kolunun doktor hatası ve ihmali nedeniyle kesildiğini öne süren baba Adem Toprak şunları söyledi:

"5 yaşında bir çocuğun kolun kırılıyor daha sonra doktor hatasından kesiliyor. Benim evladımın hayatını karattılar. Kolunda açık yara bulunduğu halde alçıyla kapatmışlar. Daha sonra da kangren oldu. Yaraya müdahale edeceğiz deyip ameliyat ettiler. Daha sonra da açtıkları kolu dikişle kapatmadan sarıp, çocuğumu üniversite hastanesine gönderdiler. Orada da kangren teşhisi konduğu için mecburen kesildi. Geç kalındığı için kurtarılamadı. İhmali ve hatası olan bu doktorun cezalandırılmasını istiyoruz. evladımın psikoloji bozuldu. Kimsenin karşısına çıkamıyor, konuşmuyor."

'AÇIK YARAYI ALÇIYLA KAPATMIŞ'

Anne Ayşe Toprak da, kızını üniversite hastanesine götürdüklerinde doktorlarının kolun çürümeye başladığını söylediğini belirterek şöyle dedi:

"Kan dolaşımının gerçekleşmesi için orada doktorlar gözetim altında tuttu. Ancak yanlış müdahale nedeniyle kangrenden kurtarılamayınca kızımın kolunu kestiler. Bu doktorun en ağır şekilde cezalanmasını istiyorum. Bize baştan 'açık yara var ameliyat olmalı' deseydi ameliyat ettirirdik. Ama o açık yarayı alçıyla kapatmış. Kızımın kolunun kesilmesine neden oldu. Evladım da, biz de şimdi onun yüzünden acı çekiyoruz."

Hastane yönetimi ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber