EPDK Osmangazi elektrik şirketine el koydu

EPDK, Osmangazi elektrik şirketinin faaliyetlerini yerine getiremediğini belirleyerek, tedbiren şirket yönetimi yerine yeni atamalar yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2013 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin faaliyetlerini yerine getiremediğini belirleyerek, tedbiren şirketlerin mevcut yönetim kurulu başkan ve üyelerinin yerine yeni atamalar yaptı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) yapılan yazılı açıklamada, özel sektör tarafından işletilen elektrik dağıtım şirketlerinin, ilgili tüm taraflara karşı üstlendiği yükümlülüklerini yerine getirerek, tüketicilere daha nitelikli ve kaliteli hizmet vermesi esasına göre faaliyetlerini sürdürdüğü ifade edildi. Bu hükümlere aykırı davranışlar halinde, dağıtım ve perakende satış faaliyetleriyle piyasa mekanizmasının işleyişinin sağlıklı sürdürülebilmesi için ne tür tedbirler alınacağının Elektrik Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuatla belirlendiği anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun dün yapılan toplantısında alınan kararla Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin, Elektrik Piyasası Kanunu'nun 16. maddesinin 4.fıkrası gereğince faaliyetlerini yerine getiremediği belirlenerek, yatırımların devamlılığını sağlamak, tüketicilere nitelikli ve kesintisiz hizmet verilmesini sürekli kılmak gibi amaçlarla tedbiren şirketlerin mevcut yönetim kurulu başkan ve üyeleri görevden el çektirilmiş ve yerlerine yeni atamalar yapılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber