Akdağ: Mecburi hizmet kanunuyla ilgili sıkıntı çözülecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2006 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Mecburi hizmet kanunuyla ilgili sıkıntıyı en kısa sürede, hukuki süreç içerisinde çözeceğiz" dedi.

Partisinin ilçe kongrelerine katılmak üzere önceki gün Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sabah saatlerinde Oltu ilçesine gitti. Kaymakam Ömer Lütfü Yaran'ı ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında bilgi alan Bakan Akdağ, daha sonra Oltu sinema salonunda yapılan ve Kuddusi Alkut'un tek listeyle girdiği AK Parti İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi'ne katıldı. Kongrede oy birliği ile Divan Başkanlığı'na AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman seçildi.

Kongrede konuşan Bakan Akdağ, zorunlu hizmet kanunuyla ilgili yaşanan sıkıntıların en kısa sürede giderileceğini söyledi. Bakan Akdağ, "Biz, bir devlet hizmeti yükümlülüğü getirdik. Bu devlet hizmeti yükümlülüğünü getirirken de kolaylıklar sağladık. Buralara gelen meslektaşlarımız sözleşmeli statüde olabilecekleri gibi memuriyete geçme hakları da vardı. Öyle ki daha fazla ücret alıyorlar. Buna karşı çıkanlar var ve bu karşı çıkış hukuki bir süreçle şekillendi. Ama en kısa sürede hukuki süreç içerisinde bu sorunu çözeceğiz. Ama ben işin mantığından bahsetmek istiyorum. Bu meseleyi hukuka götürüp de Oltu'ya, Narman'a doktor gelmesini engellemeye çalışanlar diyorlar ki, 'Sosyal şartları iyileştirirseniz ve sosyal yaşam daha iyi olursa o zaman doktor gelir.' Ben bu ifadeyi inanılmaz bir gaflet ifadesi ve yanlış bir düşünce olarak görüyorum. Önce doktor ebe gidecek ki, orada sosyal yaşam gelişsin" diye konuştu.

"Sağlık, bir insanın olmazsa olmaz bir ihtiyacıdır" diyen Bakan Akdağ, şunları söyledi:"Eğer bir doktor götüremezsek o zaman göç olur, insan orada kalmak istemez. Bunu 2 sene önce bir televizyon programında Tabipler Odası Başkanı'na da söyledim. O Başkan da canlı yayında talihsiz bir açıklamada bulundu. Programda bana, 'Siz bu imkanlarla oralarda çalışır mısınız, gidip Silopi'de çalışır mınız?' diye sordu. Ben de kendisine 'Tabi çalışırım, ben 20 yıl doğuda çalıştım. Ama siz buraları bilmediğiniz ve yaşamadığınız için size çok anormal bir şeymiş gibi geliyor' demiştim. Bu ve bunun gibi konuşmalarla benim değerli meslektaşlarımı da yanlış düşüncelere yönlendiriyorlar. Sizleri temin ederim ki, bu konudaki sıkıntıyı en kısa sürede çözeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber