Lisans mezunu 5 bin öğretmen, uzman öğretmenlik için 'Telafi' istiyor

2005 yılı uzman öğretmenlik sınavının başvuruları 12-30 Eylül 2005 tarihleri arasında alınmıştı. Ancak, bu başvurular esnasında; paralarını yatıran, başvuru yapan ancak internet trafiğinden dolayı başvuruları okul müdürlüklerince tamamlanamayan 5 bine yakın öğretmen, mağdur olmuştur. Bakanlık o günlerde yaptığı açıklamada olayı doğrulamış, ancak yapılabilecek bir şey olmadığını belirtmişti. Şimdi yapılacak bir şey var. 5 bin öğretmenin mağduriyeti giderilebilir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Şubat 2006 00:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatırlanacağı üzere uzman öğretmenlik sınavına yönelik ilk sınav geçen yıl yapılmıştı. Sınav 27 Kasımda gerçekleştirilmiş ve soru ve cevaplar memurlar.net tarafından yayımlanmıştı.

Yine hatırlanacağı üzere sınavın başvuruları 12-30 Eylül tarihleri arasında alınmıştı. Ancak benim de aralarında bulunduğum 5 bine yakın öğretmen para yatırdığı, başvuru yaptığı halde, kurum yetkilisinin internet ortamından başvuru yapmaması nedeniyle sınava girememişti.

İşte şimdi yeni bir sınav gündemde... Başvurular bugün başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünden bizden kaynaklanmayan bu hatayı telafi etmelerini istiyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürümüz sayın Remzi KAYA'dan, ilk defa öğretmenlik atamalarında, İstanbul Üniversitesinde tezsiz yüksek lisans görüp de, mezuniyeti başvuru tarihleri sonrasına sarkan öğretmen adaylarına gösterdikleri olumlu yaklaşımın bir benzerini bizim için göstermelerini istiyorum.

Saygılarımızla

Haberi yazan: Hıdır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber