TOKİ polisler için konut yapıyorum dedi ama...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Şubat 2006 02:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TOKİ (Toplu Kıyak İdaresi) işbirliğiyle Kalkınma
Bundan altı ay kadar önce bazı televizyonlar ve basın organları Polise ve Başbakanlık personeline toplu konut diye haber yapmışlardı. Haberler büyük sansasyonlarla verilmiş, TOKİ övülmüş, zor koşullar altında çalışan Polis ve Başbakanlık personeli için ne kadar önemli bir iş yapıldığı günlerce işlenmiş ve bazıları prim yapmıştı bu sayede.

POLSAN ve TOKİ arasında imzalanan protokole göre, Ankara Eryaman 7.Etap'ta 708 konut, Bursa Nilüfer 1.Bölge'de 240 konut olmak üzere toplam 948 konut yapılacak. 948 konutun 600'ü emniyet personeline, 348'i ise Başbakanlık personeline ayrılacak. Konutların satışında "POLSAN ortaklık yılı ve meslekte çalışma yılı fazla olan, çocukları okuyan, eşi çalışmayan polisler"e, şehit eşi veya çocuğu olanlar ile gazi ve malullere öncelik tanınacaktı. Konutlar bu yıl 31 Ekim'de hak sahiplerine teslim edilecekti. (haberin ayrıntıları 29/03/2005 Yeni Şafak)

Buraya kadar her şey güzel peki ne oldu. Bu haberi duyan her dar gelirli memur gibi biz de Başbakanlıkta çalışan memurlar olarak ?ki Başbakanlıkta çalışan bir memur polisin aldığından 300-400, Maliyedeki ve diğer birçok kuruluştaki memurdan 500 milyon daha az alır? umutla ev sahibi olur muyuz diye beklemeye başladık başvuru için. 10 yıl taksitle de olsa ev sahibi olabilecek miydik? Ancak aradan altı ay geçti ne ses ne seda çıktı. Biz proje iptal oldu derken bir de ne duyalım konutlar bitmiş ve sahiplerine teslim edilecekmiş. Merak ettik.

Başbakanlık'ta bu hususta herhangi bir duyuru yapılmadığı gibi, herhangi bir başvuru da alınmamıştı. Ancak, yalancının mumu yatsıya kadar yanar ya veya gerçek ne kadar gizlenebilir, Bazı üst düzey bürokratların, Başbakan Danışmanlarının, Bakan Özel kalem Müdürlerinin, milletvekili danışmanlarının ve bazı uzmanlar ile diğer yöneticilerin evlerini teslim almaya hazırlandıklarını duyduk. Bunların içinde kaç evi vardır bilemiyorum ama dairelerine sürekli kiracı aradığına şahit olduğumuz yöneticilerin de olduğunu gördük. Gerçi hepsinin vardır ama yoksa bile devletin görev tahsisli lojmanında emekli olana kadar oturuyorlar zaten.

Yani güya dar gelirli memur için başladığı iddia edilen proje, tamamiyle birilerine rant sağlamaya dönüştü. Kısaca, konut yapmak için çalışan bir İdare, Adalet ve Kalkınma Partisinin yönettiği Başbakanlık ve yapılan işe bakın. Başbakan ve Müsteşar'ın bilgisi var mı bilinmez.

TOKİ ve AKP'nin adını değiştirelim. Toplu Kıyak İdaresi ve Anında Kalkınma Partisi. Oylarımızı verdiğimiz eller kırılsın diyeceğim ama ilk seçimde oy kullanmazsak onların işine yarar.

Adalet mi? Gözleri çoktan bağlanmıştı.

Haberi yazan: nilüfer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber