Havalar nasıl olacak?-Haritalı

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ağustos 2013 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak?-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kastamonu, Bartın ve Sinop'un kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey, zamanla Akdeniz kıyı kesiminde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bugün (03.08.2013 Cumartesi) Karadeniz kıyılarında beklenen yağışların Kastamonu, Bartın ve Sinop'un kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Yerel su baskını, yağış anında yerel ve kısa süreli ani kuvvetli rüzgar vb.) yetkili ve ilgililerin tedbirli olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber