Kudüs Günü'nde Filistin'e özgürlük çağrısı yapıldı

Sakarya Adalet Girişimi adına Diriliş Saati Dergisi tarafından düzenlenen Kudüs Günü etkinliğinde Mescid-i Aksa ve tüm Filistin toprakları için işgalin son bulması duası yapıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2013 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kudüs Günü'nde Filistin'e özgürlük çağrısı yapıldı

Sakarya Adalet Girişimi adına Diriliş Saati Dergisi tarafından düzenlenen Kudüs Günü etkinliğinde Mescid-i Aksa ve tüm Filistin toprakları için işgalin son bulması duası yapıldı.

Dünya genelinde birçok ülkede Kudüs Günü olarak anılan Ramazan ayının son Cuma günü münasebetiyle Sakarya Adalet Girişimi adına Diriliş Saati Dergisi, Atatürk Bulvarında bir etkinlik düzenledi. Mısır'daki darbenin ve katliamın da telin edildiği gecede SAGİR'i temsilen bir basın açıklaması yapan Serdar Duman, “Bugün 65 yıldır işgal altında olan kutsal beldemiz Kudüs ve kutsal mescidimiz Mescidi Aksa'yı Siyonist işgalden kurtararak özgürleştirmek için ahitlerimizi yenileme günüdür. Bugün Filistin davasına olan sadakatimizi haykırma günüdür. Bugün Mavi Marmara şehitlerini anma günüdür. Bugün Gazze'de ambargo altında inim inim inleyen 2 milyona yakın Filistinli kardeşimizle dayanışma günüdür. Bugün Siyonist İsrail'i Ortadoğu'nun kalbine zehirli bir hançer olarak saplayan emperyalist batıyla hesaplaşma günüdür. Bugün Ramazan'ın son Cuma'sını “Kudüs Günü” olarak bizlere miras bırakan ve Müslümanlara “Ne zamana kadar oturup kaderinizi Washington ve Moskova'nın tayin etmesini bekleyeceksiniz?” diyen İmam Humeyni'ye kulak vermek ve Kudüs'ün yalnız olmadığını ispat etmek için burada toplandık” dedi.

Kudüs'ü özgürleştirmeyi temel şiar kabul ettiklerini belirten Serdar Duman, açıklamasının devamında, “Başta Amerika olmak üzere küresel emperyalizmin desteğini de arkasına alan Siyonist katillere ümmetin yüz akı Filistinli Müslümanlar geçit vermiyorlar, tüm güçleriyle direniyorlar. Filistinli Müslümanların mücadelesini anlatırken sözlerimiz yetersiz kalıyor, başlarımız öne eğiliyor. Başta Filistin olmak üzere tüm dünya mazlumları bizim kıyamımızı, bizim desteğimizi bekliyor. Biz buradan “direniş cephesi”nin fertleri olduğumuzu gururla ilan ediyoruz. Biz Siyonist İsrail'e, Amerika'ya, İngiltere'ye ve diğer zalimlere “la” demeyi kendimiz için bir şiar kabul ediyoruz. Biz mezhebi ve etnik olarak Müslümanları birbirine düşürmeye çalışan oyunların farkındayız. Asla bu oyunlara gelmeyeceğiz. Ümmetin aydınlık geleceğinin Müslümanların vahdetine bağlı olduğunun bilincindeyiz. Bu vesileyle Mısır'da darbeyle meşru iktidarı deviren Firavunlara karşı Rabbani bir mücadele veren kardeşlerimizi saygıyla selamlıyoruz” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Muharrem Demircan, Kudüs'ün ve İslam ümmetinin özgürlüğü için dua okudu. Tüm katılımcıların iştirak ettiği duanın ardından Kudüs ve Mavi Marmara şehitlerinin anısına vatandaşlara helva dağıtıldı. Filistin mücadelesiyle ilgili bir serginin açıldığı gecede ayrıca beyaz perdeden de sinevizyon gösterimi yapıldı. Gece boyu devam eden Kudüs Günü etkinliğine yoğun bir katılım gerçekleşti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber