22 generale soruşturma izni

Haber Giriş : 13 Şubat 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orgeneral Özkök'ün yolsuzlukla mücadeledeki kararlılığını açıklamasının ardından, hakkında soruşturma açılan general sayısı her gün artıyor. Özkök'ün onayıyla bugüne kadar 22 general için soruşturma izni verildi

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün onayıyla başlatılan yolsuzluk soruşturmaları aralıksız sürüyor. Orgeneral Özkök'ün şu ana kadar, aralarında Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral İlhami Erdil, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Ethem Erdağı, Tuğamiral Metin Poyrazlar, Emekli Tuğgeneral Oktay Alnıak ve Emekli Tümgeneral Çetin Dizdar'ın da bulunduğu 22 general hakkında soruşturma izni verdiği öğrenildi.

Genelkurmay Askeri Savcısı Albay Saim Öztürk'ün yaptığı 22 başvurunun 22'sinin de Orgeneral Hilmi Özkök tarafından kabul edildiğini belirten yetkililer, ?Soruşturmalar aralıksız sürcek.

Gizlilik kararı alınıyor

Önceki dönemlerde soruşturma izni verilmediği için yaşanan sıkıntılar, Orgeneral Özkök'ün göreve gelmesiyle ortadan kalktı' değerlendirmesinde bulundular.

Bazı generaller hakkında açılan davalara ilişkin ?gizlilik' kararı alındığının altını çizen yetkililer, ?Bu davalara ilişkin bilgiler kamuoyuna aktarılmaz. Silah alım ihalelerindeki yolsuzluk ve usulsüzlüklere ilişkin gizlilik kararı alınıyor. Ancak dava açılırsa açıklama yapılır' yorumunu yaptılar.

TSK'ya olan güven artacak...

Önceki dönemlerde paşaların ?dokunulmaz' göründüğünü ve bu nedenle pek çok yolsuzluğun üstünün örtüldüğünü belirten yetkililer, artık ?Fazladan alınan bir kalemin dahi hesabı sorulacak' görüşünü dile getirdiler. Generaller ile ilgili verilen soruşturma izinlerinin büyük bölümünün, ?Görevi kötüye kullanma', ?Görevi suistimal', ?İhaleye fesat karıştırma' ve Askeri Ceza Kanunu'nun 134. maddesine aykırılık iddiasıyla verildiği belirtildi. Generaller hakkındaki soruşturmaların Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güveni daha da artıracağı ifade edildi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber