1 milyon trafik cezası tutanağı postaya verildi

Haber Giriş : 13 Şubat 2006 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da fahri trafik müfettişleri ve trafik ekipleri tarafından 2004 ve 2005 yılları içinde plakalara kesilen yaklaşık 1 milyon ceza tutanağı adreslere gönderilmeye başlandı. Ödenek yokluğundan bugüne kadar gönderilemeyen cezaların toplam değeri 50 milyon YTL'yi buldu.

İSTANBUL Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri ile 1600 fahri trafik müfettişi tarafından 2004 ve 2005 yılları arasında kesilen cezalar, posta pulu ödeneğinin çıkması için bekletildi. Cezalar, 3,5 milyon YTL ödeneğin çıkmasının ardından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından ocak ayından itibaren postalanmaya başlandı. Trafik ceza tutanaklarından bugüne kadar 650 bini adreslere ulaştı, diğerlerinin postalama işlemleri sürüyor. Adreslere tebliği edilen trafik cezalarının 15 gün içinde vergi daireleri veya Ziraat Bankası şubelerine yatırılmaları gerekiyor.

Yaklaşık 1 milyon ceza tutanağının büyük bölümünün kırmızı ışık ihlali, hatalı sollama ve emniyet şeridi ihlali ile hatalı park suçlarına kesildiği belirtildi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları kurallara uygun otomobil konusunda uymalarının trafik cezalarıyla karşılaşmalarını önleyeceğini belirterek "Bir yere park ederken ya da kırmızı ışık ihlali yaparken etrafta polis yoksa bile bir fahri trafik müfettişi sizi izliyor olabilir. Bu nedenle mutlaka trafik kurallarına uymak gerekiyor" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber