Manavgat'ın ilk Cemevi Evrenseki'ye yapılacak

Antalya'nın Manavgat ilçesi Evrenseki beldesinde vatandaşların ibadetlerini yerine getirirken, Kültür Merkezi olarak da kullanabilecekleri Cemevi inşaatının Ağustos ayı içerisinde ihaleye çıkarılacağı belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2013 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manavgat'ın ilk Cemevi Evrenseki'ye yapılacak

Evrenseki Kültürevi'nde düzenlenen iftar yemeğinde basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB) ve Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, 2013 yılında belde içine yaptıkları toplam yatırım tutarının 19 milyon TL olduğunu belirtti. Başkan Barut, beldeye 12 kilometre yağmur suyu drenajı, 193 bin metrekare sıcak ve sathi asfalt, 99 bin metrekare kaldırım ve parke döşemesi yapıldığını, MATAB'la işbirliği ile 52 kilometrelik kanalizasyon hattının yenilendiğini kaydetti.

Kömürcüler, Yaparlar, Mauş, Karacasin, Yusuflar mahallerine 15 bin metrekare 5 adet park ihalesi gerçekleştirildiğini belirten Başkan Barut, "Hatice Sezer Ve Köseoğlu İlköğretim Okulu'na 2000 metrekare kapalı, 700 metrekare açık spor sahası, oteller bölgesine 40 bin metrekare sıcak asfalt aşınma tadilatı ve 3 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 5 bin metrekarelik pazar yerinin ihale edildi" dedi.

CEMEVİ İHALESİ AĞUSTOS AYINDA

Ağustos ayı sonuna kadar beldede 3 parkın daha ihalesinin yapılacağını kaydeden Başkan Barut, "Ayrıca, 60 bin metrekare asfalt ve 17 bin metrekare parke yol ile İncirlipınar Mahallesi'ne Cemevi ihale edilecek" şeklinde konuştu. Başkan Recep Barut, "Cemevi, bir kültür merkezi, bir ibadethane olarak hizmet verecek. İstenirse orada yemekler düzenlenecek. Ağustos ayı sonunda cemevinin ihalesini yapmış olacağız" diye konuştu. Cemevi'nin Manavgat'ta tek olacağını ifade eden Başkan Barut, kapasitesinin ise 250 kişilik olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber