Batıda zorunlu hizmet öğretmenleri sevindirdi: Doğuya gitmemek için rapor almaktan kurtulduk

Haber Giriş : 14 Şubat 2006 05:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın zorunlu hizmeti il yerine ilçe düzeyine indirmesi, zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenleri memnun etti.

Yeni uygulama nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e teşekkür eden öğretmenler, ?Zorunlu hizmet nedeniyle doğuya gitmemek için eşimizi çalışıyor gösteriyorduk, yüksek lisans yapmaya çalışıyorduk. Hatta hastanelerden yakınlarımızın kanser olduğuna dair rapor almaya uğraşıyorduk. Şimdi batı illerindeki bir ilçeye giderek veya kendi ilçemizde bile zorunlu hizmetimizi yapabileceğiz.? diyor. Şehir merkezlerine en uzak olan ilçelerin yer aldığı D ve E sınıfı ilçelerde 5 yıldır görev yapan öğretmenler, zorunlu hizmetten muaf sayıldıkları için daha fazla memnun olurken, halen bu ilçelerde kısa süreli görev yapanlar ise ?Batıda görev yapıyorduk; ama doğuyu aratmayan ilçeler ve köylerde çalışıyorduk. Torpilimiz olmadığı veya hizmet puanımız tutmadığı için de şehir merkezlerine bir türlü tayinimiz çıkmıyordu. Şimdi en azından zorunlu hizmetten kurtulacağız.? diye konuşuyor. Zorunlu hizmetini yapmayan öğretmenler ise şimdiden batı illerindeki hangi ilçelerinin D ve E sınıfında olduğunu öğrenmeye çalışarak, bu ilçelere tayin istemeye hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nı arayan bazı öğretmenler ise bulundukları ilçenin imkanlarının çok kötü olduğunu söyleyerek kendi ilçelerinin de D ve E kapsamına alınmasını istiyor. Denizli Babadağ'da sosyal bilgiler öğretmenliği yapan Yakup Ak, Babadağ'ın daha önce D grubunda iken şimdi C grubuna alındığını belirterek, tekrar D grubuna alınmasını talep ediyor. Afyon Başmakçı'da bilgisayar öğretmenliği yapan Ahmet Aslı ise zorunlu hizmet için bu yıl doğu illerinden birine tayin istediğini aktarırken, yeni uygulama ile artık Başmakçı'dan ayrılmasına gerek kalmadığını anlatıyor. Burdur Ağlasun'da Türkçe öğretmenliği yapan Talip Savlı ise şu öneriyi dile getiriyor: ?C sınıfındaki ilçeler de zorunlu hizmet kapsamına alınmalı.?

Batıda zorunlu hizmet kapsamına giren bazı ilçeler

Amasya: Göynücek, Gümüşhacıköy, Hamamözü, Taşova. Bilecik: Gölpazarı, İnhisar, Yenipazar. Bolu: Göynük, Kıbrıscık, Seben, Burdur: Altınyayla, Kemer. Çorum: Bayat, Boğazkale, Dodurga, İskilip, Kargı, Oğuzlar, Ortaköy. Mersin: Aydıncık, Çamlıyayla, Gülnar, Mut. Kırşehir: Akçakent. Konya: Ahırlı, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Derebucak, Emirgazi, Kulu, Taşkent, Yalıhüyük, Yunak. Kütahya: Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar, Domaniç, Dumlupınar, Hisarcık, Şaphane. Malatya: Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Darende, Hekimhan, Pütürge, Yazıhan. Muğla: Kavaklıdere. Nevşehir: Kozaklı. Niğde: Altunhisar, Çamardı, Çiftlik. Sinop: Dikmen, Durağan, Erfelek, Saraydüzü, Altınyayla, Divriği, Doğanşar. Trabzon: Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Şalpazarı, Tonya. Aksaray: Ağaçören, Eskil, Sarıyahşi. Karaman: Ayrancı, Başyayla, Ermenek, Sarıveliler. Kırıkkale: Çelebi, Karakeçili, Sulakyurt. Bartın: Kurucaşile, Ulus. Karabük: Eflani, Ovacık, Yenice. Osmaniye: Hasanbeyli, Sumbas. Düzce: Yığılca.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber