Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Öğretmenler Mağdur Edilmemeli

Uzun süredir gündemde olan ek ders ücretinin arttırılmasına ilişkin kanun tasarısı, nihayet Bakanlar Kurulu üyelerince imzalanarak Meclise sevk edilmiştir. Ancak, Maliyeci arkadaşlar, yıllardır kurulmaya çalışan bir sistemi alt üst etmektedir. Tasarıya göre ek ders ücretleri 5 YTL'ye çıkarılırken, ek ders ücretleri zamlı ödenen yüksek lisanslı ve doktoralı öğretmenlerin bu kazanımları ortadan kaldırılmaktadır. Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin, Başbakanlık ve Bakanlar Kurulu üyelerinin gözünden kaçan bu ayrıntıyı düzeltmeleri uygun olacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Şubat 2006 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan 26 Ocak'ta Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri ile bir toplantı düzenledi. Bu toplantıda, komisyon üyelerine Bakanlar Kurulundan gönderilen tasarılara fazla müdahale edilmemesi istendi.

Ancak, Bakanlar Kurulu üyeleri tarafından TBMM'ye sevk edilen Kanun taslağında önemli bir ayrıntı bulunmaktadır. Buna göre, tasarının yasalaşması halinde ek ders ücretlerinin, yüksek lisans yapan öğretmenlere %25, doktora yapan öğretmenlere ise %40 oranında ödenmesi uygulaması kaldırılacaktır. Detay için tıklayın.

Diğer taraftan, Milli Eğitim Bakanlığında bir çok ödül ve başarı sisteme buna göre kurgulanmıştır. Lisansüstü öğrenim görenlere tayin hakkı tanınmış, lisansütü öğrenim görenlere haftada iki gün derslere katılmaları teşvik edilmiş, uzman ve başöğretmenlikte bazı ayrıcalık getirilmiştir.

Yıllardır kurulmuş olan bu sistemin bir kaç Maliyeci bürokratın, bir kalem yazımıyla kaldırılmasına izin verilmemelidir. Bu düzenleme ek dersler nedeniyle ortaya çıkan maliyetin dengelenmesi amacıyla tasarıya konulmuş gibi anlaşılmaktadır. Ancak, kanun düzenlemelerinde sadece maliyet hesabı yakmak hiçbir Devlet görevlisine yakışmamaktadır.


Sitemiz öğretmen ziyaretçilerinin 11 Şubat tarihinde yayımladığımız habere yazdıkları 500'e yakın yorumdam bazıları aşağıda sunulmuştur:

Yusuf22: Ben lisans mezunuyum. Ancak bunun kaldırılması doğru olmaz. Neticede yüksek lisans ve doktora yapanlara eğitimlerinin karşılığı olarak biraz fazla verilmesi ve teşvik edilmesi gerekir.

araş. da gör.: Öğretmenleri alanında ilerlemeye akademik kariyer yapmaya teşvik edeceğine tam tersini yapıyorlar. Sonra da öğretmenler okey oynamaya gidiyor oluyor...

lordjim55: Yüzde 25 fazladan verdiginiz ucretin cok gordunuz. İnsanları master doktora yapmaktan sogutmayın, zaten yeterince kalifiye eleman yok, bir de bu tür seylerle gundemi megul etmeyin sayın yetkililer!!! Zaten 3 kurusluk zam vermişsiniz

ArSLaN71: Öğretmenleri lisans üstü öğretim yapmaya özendiren bir uygulamanın kaldırılmasını şiddetle kınıyorum. Eğitimde nitelik sorunlarının yaşandığı günümüzde nitelik artırıcı bir uygulamanın kaldırılmasını uygun görmüyorum.

fasfakir: bu ne saçmalık! yani şimdi biz boşuna mı master yaptık, doktora yapmanın hiç bir faydası olmayacak mı. Sayın Çelik bu konudan neden hiç bahsetmedi zammı açıklarken.

Ayhan Sevimli: bu hükümet, bu eğitim bakanı, bu maliye bakanı tam su kurnazı. İnsanlarla resmen dalga geçiyorlar.Ek ders ücretine zam yaptık diye üç aydır yaygarayı koparıyorlar halk zannediyor ki öğretmenlere ikinci defa zam geldi. Bu kanun nisanda yürürlüğe girecek o zamanda bas bas bağaracaklar halkta öğretmene üçüncü defa zam geldi sanacak. Oysa gerçek ne? Lisansüstü eğitim yapanların ek ders ücretlerinde indirime gidilmiştir.

kamuran6606: Acaba sayın biyüklerim master ve doktoranın ne olduğunu biliyorlar mı?

32mehmet: Hükümet nereden tasarruf yapacağını biliyor.Tasarruf yapılsında eğitimin kalitesi düşsün umurlarında değil.

aloneheart: bu ne art niyet anlayamadım. Eğitimin kalitesi için çaba gösterdiklerni iddia eden milli eğitim bakanımız nasıl olurda akademik karyer yapan öğretmenlerine bu denli hakaret eder.Kusura bakmayın bakanım artık size inanmıyoruz.

kerliferli: Ben şimdi yüksek lisans yapıyorum. Zaten bu amaç için yapmıyorum ama insanın nihayetinde aklına geliyor. Hiç mi iyi bir şey yapmaz bu adamlar? Anlamıyorum. Zaten bin türlü yük çekiyoruz gelişmeye çalışıyoruz. Resmen sen otur oturduğun yerde diyor sana Bakan'ın. Maşallah! Böyle eğitim sistemi olursa hiçbir şey de bekleyemezsin tabi

erkanca: valla ben yüksek lisans mezunu felan değilim ama cidden bu yapılan ayıptır ya.kaşıkla biraz bişeyler verdiler ya kepçeyle nasıl geri alırız onun derdindeler.

rodin33: başka...Allah aşkına yapılacak başka saçmalık varmı acaba...Allah.ım sen bana sabır ver ya Rabbim...

adogan77: eee Maşallah icraat işte bu!

ankanim80: Ek derse yapılacak zammın kaynağı bu imiş demek yüksek lisans yapan doktora yapan ve milyarlarca haracayana öğretmene verdiğin fazlalığı al dağıt.

kojito:
Bu ülkede zaten bu güne kadar hep kaş yapayım derken göz çıkarıldı. Ne yani gerek yüksek lisans gerek doktora yaparak ilerlemeye çalışan insanların hak ettikleri ödül bu mu olmalıydı? Bir yandan kariyer sınavları düzenlensin diğer yandan kariyer yapanlar adeta cezalandırılsın...

olcay17: Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Hem öğretmenler kendilerini geliştirmiyor diye şikayet et hem de kendini geliştiren, alanında uzmanlaşan öğretmenleri cezalandır.

parss: emin olun bunlar ne yaptıklarını bilmiyorlar

2006: gerçekten hayretler içindeyim o kadar emek zaman vermenin karşılığı bu mu olmalıydı hiç mi vicdan yok bunlarda ailemiz bizi ne şartlarda okutuyor ömrümüzden ömür gidiyor karşılığı bu mu olmalıydı biz millet olarak yapılan iyilikleri de kötülükleri de UNUTMAYIZ

hemavaz: Gerçek mi?? yani bu gerçekse ne hayal?? Neyin planını yapmalı,neye karşı tepki koymalı vede ne için savaşmalıyız. Teşvik en güzel böyle yapılır sanırım.

zekeriya71: şu an les sınavına hazırlanıyordum ama bu haberi duyunca bir öğretmen olarak bütün hevesim yok aldu ve şu saat itibariyle sınava hazırlanmayı bırakıyorum.

Halit79: Yazıklar olsun size.Güya zam yaptınız.Onu da alın başınıza çalın.Benzin parası yaparsınız.Öğretmenin 3-5 kuruşuyla uğraşacağınıza ülkeyi soyanlarla uğraşın.

fikaslan: Way be 1 ay sonra tez savunmasına girecem, ne de guzel haber. Bazı yöneticilerin kendilerinden fazla okuyan insanlara tahamülü yok galiba. Ne diyeyim devam etsinler.

ahmetasker: Aklıma 2 tane mantıklı sebep geliyor. Bunu yapanlar ya istemeden,farkına varmadan yaptılar, yada eğitim durumlarından ötürü kompleksleri var..

Dahakoprulua: Ayıp ki ne ayıp, dünyanın hiçbir ülkesinde böyle birşey olamaz.Karşığını mutlaka görürler.

bilgenn: Sendikalar Neredesiniz.............

Car man: yüksek lisans da son sınıftayım. böyle bir şey çıkarsa kesinlikle sandıkta ödetirim. Ama bunada bir kılıf bulur sayın ÇELİK.

BiTeTuT: bi zam yapacağız diye ortalığı ayağa kaldırdılar yaptıkları şey bir taraftan alıp öteki tarafa vermek

zcifci:
boyle bir şeyin olacagına ihtimal vermiyorum sadece gozden kaçmıştır ve en yakın zamanda duzeltilecektir.PANİĞE GEREK YOK

Cagribey: Bu hükümet ne yaptığının farkında değil. Bir yandan öğretmenler arasında uzman, başöğretmen gibi rütbeler çıkararark, çalışan öğretmeni desteklemek istediğini söylüyor, diğer yandan alanında bilimsel çalışmalar yapan öğretmenlere verdiği üç kuruşu kesmenin yolunu ararıyor.

fasfakir: Sanırım bizim suçumuz zamanında öğretmenevinde okey oynamak yerine; iller arasında saatlerce süren yolculuklar ve buna eklenen masraflardan sonra labaratuarda çalışmak oldu.

germir: Sayın ÇELİK'i tebrik ediyorum. Öğretmenlerin kendi çabaları ile yapmış olduğu yüksek lisans ve doktora çalışmasını bu şekilde ödüllendirdiği için........

300'ü aşkın diğer yorumları görmek için "Y. Lisans ve Doktora Yapan Öğretmenlere Kötü Haber" başlıklı habere bakılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber