Engellinin akülü sandalye sevinci

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, Kaymakamlık ve Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği kampanyası kapsamında 16 fiziksel engelli, akülü tekerlekli sandalyeye kavuştu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Ağustos 2013 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engellinin akülü sandalye sevinci

Tören alanına ellerini kullanarak gelen 52 yaşındaki İbrahim Özdemir, sandalyesinin teslim edilmesiyle büyük sevinç yaşadı.

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği bahçesinde düzenlenen sandalye dağıtım törenine Kaymakam İbrahim Çay, dernek yöneticileri, engelliler ve aileleri katıldı. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği, törende akülü tekerlekli sandalye verilecek fiziksel engellileri evlerinden minibüsle getirdi.

Dernek binası önünde araçtan inen engellilerden İbrahim Özdemir, törenin yapıldığı bahçeye, ellerini kullanarak girdi. Görevliler, terlik geçirdiği ellerini yere koyup güçlükle ilerleyen Özdemir'in yanına giderek akülü tekerlekli sandalyesini teslim etti. Görevlilerin yardımıyla sandalyesine oturan Özdemir, 1 yaşında geçirdiği hastalığın ardından tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu, şimdi akülü tekerlekli sandalye sahibi olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Özdemir, "Yıllardır ellerimin üzerinde yürüyorum. Bu yüzden sokağa çıkıp gezemiyordum. Şimdi akülü sandalye ile gezebileceğim" dedi.

Törende, diğer 15 engelliye de sandalyeleri teslim edildi. Dernek Başkanı İsmail Şentürk, Kaymakamlık ile birlikte yürüttükleri kampanya kapsamında engellilerin sandalye ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Şentürk, "Manuel sandalye ihtiyacı olan engelli bu bölgede neredeyse kalmadı. Akülü sandalye ihtiyacı olan insanların da yüzde 80'ine cevap verdik" dedi.

Kaymakam İbrahim Çay ise göreve başladığı günden itibaren hayırsever ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 120 engelliye akülü sandalye dağıttıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber