21 yıldır bayramda 'oğlum gelecek' diye bekliyor

Samsunlu şehit astsubay İlhan Hamlı'nın 77 yaşındaki annesi Bedriye Hamlı, tam 21 yıldır her bayram "oğlum gelecek" diye bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2013 21:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
21 yıldır bayramda 'oğlum gelecek' diye bekliyor

Şehit annesi Bedriye Hamlı, "Oğlum şehit olalı tam 21 yıl oldu, fazlası var eksiği yok.18 Nisan 1992 günü oğlumu ve 3 astsubay arkadaşını Iğdır kırsalı Pamuk Geçidi'nde yol kesme eyleminde sivil ve silahsız iken PKK terör örgütü mensupları hunharca şehit ettiler. O günden beri çok büyük acılar ve çok büyük hasretler yaşıyoruz. 21 yılda 21 kurban bayramı, 21 ramazan bayramı var. Bunun anlamı şu: 21 yıldır bayramlar bizim için bayram olmaktan çıktı. 21 yıldır oğlum gelecek diye ne evimi, nede adresimi değiştiriyorum. 21 yıldır her bayram bu kapıda oğlum gelecek, elimi öpecek hasret giderecek diye bekliyorum ama gelmiyor. Oysaki bana sözü vardı. 'İki elim kanda bile olsa geleceğim anne' demişti. Benim oğlum yalan söylemez, o mutlaka bayramda gelir. Bu bayram ben yine gelecek diye bekleyeceğim. Beni oğluma ve bayramlara hasret bırakanları Allah'a havale etmeye devam ediyorum" dedi.

Şehit annesi olmanın kolay olmadığını vurgulayan Bedriye Hamlı, "İçimiz yanıyor, hiçbir bayramı bayram tadına kutlayamıyoruz. Bizim için bayram hüzün ve gözyaşı demek. Vatana ve bayrağa kurban olan sadece bizim şehit çocuklarımız değil, biz de şehitlerimizle birlikte vatana ve bayrağa kurban olduk. O yüzden 21 yıldır evimin kapısında, evimin penceresinde hiçbir bayram atlamadan 'şehit oğlum gelecek' diye bekliyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber