SGK yurt dışında okuyan öğrencilerin tedavi masrafını karşılayacak

YÖK ve SGK yurtdışında okuyan öğrencileri sevindirecek bir adım atarak, yurtdışında denkliği olan üniversitelerde okuyan öğrencilerin de tedavi masraflarının karşılanması kararını aldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Ağustos 2013 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK yurt dışında okuyan öğrencilerin tedavi masrafını karşılayacak

Böylece artık yurtdışında okuyan öğrencilerin tedavi masrafları da SGK tarafından karşılanacak. SGK işlemleri için öğrencilerin ayrıca denklik yaptırmalarına gerek kalmayacak. Sadece yurtdışında eğitim görülen üniversitenin YÖK tarafından tanınıp tanınmadığının öğrenilmesi yeterli sayılacak.

CEPTEN ÖDÜYORLARDI

SGK, ülkelerin sosyal güvenlik birimleri ile sürekli iletişim halinde olacak. Listede olmayan üniversiteler için ise YÖK'e başvuruda bulunulacak. Yeni karardan önce T.C vatandaşı olup yurt dışında lisans, master, doktora eğitimi görenler, tedavi masraflarını kendileri karşılıyorlardı. Yeni düzenleme ile birlikte yurtdışındaki öğrencilerin ikametgahları da yurt dışında olsa bile genel sağlık sigortası kapsamında olacaklar.

LİSTE YENİLENDİ

Bu kapsamda YÖK de denklik listesini yenileyerek yayınladı. Listeye, Türk öğrencilerin de tercih ettiği Mısır'daki el Ezher Üniversitesi ile birlikte İran'daki 48 üniversite dahil edildi. Verilere göre şuanda YÖK'ün tanıdığı 97 ülkeden üniversite bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber