Para kesesi ayağına takıldı

Balıkesir'de yolda yürürken para dolu kese bulan 73 yaşındaki Saadettin Kamaç, bulduğu parayı polise teslim ederek örnek bir davranış sergiledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2013 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Para kesesi ayağına takıldı

Balıkesir'de yolda yürürken para dolu kese bulan 73 yaşındaki Saadettin Kamaç, bulduğu parayı polise teslim ederek örnek bir davranış sergiledi. Gurbetçi Şayan Ailesine ait olduğu öğrenilen 673 TL'nin nikah masrafları için kullanılacağı öğrenildi.

Balıkesir'de yaşanan olay 'İnsanlık Ölmemiş' dedirtti. Yolda yürüyen 73 yaşındaki Saadettin Kamaç, ayağına takılan keseye tekme attı. Keseden bozuk para sesi gelince keseyi açan Kamaç, kesenin içindeki paraları görünce şaşkına döndü. Hemen 155 Polis hattını arayan duyarlı vatandaş, parayı teslim etmek istediğini söyledi. Olay yerine gelen Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerine parayı teslim eden Saadettin Kamaç, "Para kesesi ayağıma takıldı. İçinde 3 tane demir para varmış onlar ses yapınca açıp baktım. Sonrada polise haber verdim. Kaybedenler inşallah polise gider parasına ulaşır" dedi.

Polis ekipleri 5 adet 100 TL, 3 adet 50 TL, 1 adet 20 TL ve 3 adet demir 3 TL için tutanak düzenleyerek parayı teslim aldı. Esnaf tarafından kendisine yapılan tebrikleri kabul eden vatandaş, parayı teslim ettikten sonra olay yerinden ayrıldı.

Öte yandan Anafartalar Polis Karakolu'na para kesesini kaybeden bir vatandaş müracaat etmesi üzerine polis ekipleri karakola gitti. Audi marka aracı ile karakola gelen gurbetçi aileye yardımcı olan polis, paranın aileye ait olduğunu anlayınca 673 TL'yi kendilerine teslime etti. Almanya'da taksicilik yaptığını söyleyen Muvaffak Şayan, parayı eşi Fatma Şayan'ın düşürdüğünü söyledi. Şayan, "Oğlumuz Uğur'a düğün yapacağız. Kuyumcuya girdik bir miktar döviz ve altın bozdurduk. Parayı nikah işlerinde şeker falan yaptırırken kullanacaktık. Paranın olmadığını fark edince polise başvurduk. Bir kişi paramızı bulmuş polise teslim etmiş, Allah kendisinden razı olsun. Çok sağolsun" dedi.

Ardından parayı bulan Sadettin Kamaç'ı telefonla arayan Muvaffak Şayan kendisine teşekkür ederek, kendisi ile tanışmak istediğini söyledi. Kamaç'ın yanına giden Şayan Ailesi polis ekiplerine de teşekkür etti. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber