Bu futbolcular kitap okumadan antrenmana çıkmıyor

Bursalı genç futbolcular kitap okumadan antrenmana çıkmıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2013 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu futbolcular kitap okumadan antrenmana çıkmıyor

Bursalı genç futbolcular kitap okumadan antrenmana çıkmıyor. Bursa'nın köklü amatör kulüplerinden biri olan ve 1984 yılında kurulan Harmancık Gençlik ve Spor Kulübü bu sezon katılacağı müsabakalara kitap okuyarak hazırlanıyor. Türkiye'de bir ilke imza atan minik futbolcular, kitap okuyarak hem kelime gücünü geliştiriyor hem de her yerde her zaman kitap okunabileceğini ortaya koyuyor. Harmancık Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yakup Bayram, "Türkiye'de daha önce böyle bir uygulama yapılmamış, bizlerde şahit olmadık. Yönetici ve teknik sorumlu arkadaşlarımızdan gelen bu fikir doğrultusunda her antrenman başında 15 ila 20 dakika arasında kale önünde U-14 takımımız kitap okuyor" dedi.

ANTRENMAN ÖNCESİ KİTAP OKUMA MOLASI

Her antrenmanı 40 kişilik kalabalık bir ekiple yaptıklarını söyleyen Yakup Bayram, "Tarihte ve günümüzde görüldüğü gibi okuyan, öğrenen toplumlar bir çok alanda başarı sağlamışlardır. Diğer toplumlar ise eğitim eksikliğinden dolayı geri kalmışlardır. Toplumlar gelişmek, çağdaş uygarlık seviyesine gelebilmek için en büyük yatırımlarımızdan birini eğitime yapıyoruz" dedi.

9 ila 15 yaş arası 40 kişilik kalabalık bir takımlarının olduğunu söyleyen Bayram, "Kitap okumakla birlikte çocuklarımızın düşünce ufkunu geliştirmeye çalışıyoruz. Vaktini güzel geçirmesini sağlarken ayrıca çocuklarımızı güzel konuşma becerisine de katkıda bulunuyoruz. Çocuklarımız kitap okumayı çok sevdiği için bu süreyi daha da artırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber