Konteynerde 374 av tüfeği, 250 bin fişek ele geçirildi

Gümrük görevlilerinin bir konteynerde yaptığı aramada 374 adet yivsiz av tüfeği ve bu tüfeklere ait 250 bin adet 12 kalibre fişek ele geçirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2013 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konteynerde 374 av tüfeği, 250 bin fişek ele geçirildi

Gümrük görevlilerinin bir konteynerde yaptığı aramada 374 adet yivsiz av tüfeği ve bu tüfeklere ait 250 bin adet 12 kalibre fişek ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Libya'ya gönderilmek üzere ihracat beyannamesi düzenlenen bir konteynerin Mersin Limanına sevk işlemleri sırasında Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünce risk parametreleri kapsamında detaylandırma değerlendirilmeleri yapıldığı belirtildi.

Yurt dışı edilmek üzere denetimleri altına girdiği süreç itibariyle yapılan hassas ve etkin kontrollerde Antakya'dan Mersin Gümrük Müdürlüğüne sevk edilen “14 takım koltuk takımı, 29 koli zigon sehpa takımı, 75 koli orta sehpa takımı” türü eşyaların bulunduğu kaydedilen konteyner Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün X-Ray Araç ve Konteyner Tarama Sistemine sevk edildiği vurgulanarak konteynerın yapılan X-Ray taraması sonucunda şüpheli görülerek arama hangarına yönlendirildiği ifade edildi.

Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü personellerinden oluşturulan heyetçe şüpheli olarak aramaya sevk edilen konteyner açılarak koltuk takımları, zigon ve orta sehpalar boşaltıldığında X-Ray tarafından şüpheli olarak görülen konteynerin ön tarafında koliler içerisinde beyan edilmeyen av tüfeği ve fişek türü eşyalar olduğu görüldü. Yapılan ilk tespitte konteynerde beyan harici 374 adet yivsiz av tüfeği ve bu tüfeklere ait 250 bin adet 12 kalibre fişek olduğu tespit edildiği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber