İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

IELTS'deki eşdeğerlik sorunu devam ediyor

ÖSYM'nin değiştirdiği yabancı dil sınav eşdeğerliğindeki sorunlar hala devam ediyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Ağustos 2013 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
IELTS'deki eşdeğerlik sorunu devam ediyor

ÖSYM, değişiklik sonrasında yapmış olduğu açıklamada, 23/7/2013 tarihi öncesindeki sınav sonuçlarının bir önceki yabancı dil eşdeğerlik tablosuna göre sonuçlandırılacağını belirtmiştir. Tıklayınız.

Ancak bu açıklama, yaşanan sorunları çözmeye yetmemiştir. Zira, ÖSYM, 13/7/2013 tarihinde IELTS sınavına giren ve 28/7/2013 tarihinde açıklanan sonuçlar için, 23/7/2013 tarihli yabancı dil sınav eşdeğerliklerinin esas alınması istemiştir. Yani, bir başka deyişle ÖSYM sınav tarihi itibariyle değil, sonuç açıklama tarihi itibariyle değerlendirme yapmıştır.

Oysaki adaylar, Nisan ayındaki yabancı dil sınav eşdeğerlik tablosuna göre, Haziran ayındaki IELTS sınavına girmeye karar vermiştir. Bu nedenle değerlendirmenin sonuçların açıklandığı tarih itibariyle değil sınava giriş tarihi itibariyle yapılması gerekmektedir.

Diğer taraftan, diğer sınavlardaki uygulamada "sınav tarihi" dahi değil, "sınava başvuru tarihleri" esas alınmaktadır. Örneğin, KPSS'de adayların bir alt öğrenim durumundan sınava girmemesi kuralı, sınav başvuru tarihi itibariyle aranmaktadır. Bu anlamda, ÖSYM'nin yapmış olduğu değerlendirmeyi değiştirmesinde yarar bulunmaktadır. Aksi halde çok sayıda hukuki dava ile karşılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber