Şırnak'ta ölen erin cenazesi ailesine teslim edildi

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ballı Köyü'ndeki birliğinde vatani görevini yaparken, göğsüne dayayıp ateşlediği belirtilen piyade tüfeğiyle yaşamını yitiren er Muharrem Al'ın cenazesi, ailesinin yaşadığı İzmir'in Narlıdere İlçesi'ne getirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Ağustos 2013 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak'ta ölen erin cenazesi ailesine teslim edildi

Acılı baba İsmet Al, “Oğlumla yaşamı yitirmeden 12 saat önce konuştum. Son konuşmamızda gülerek, harçlığımın olup olmadığını sordu. Böyle bir çocuk intihar etmiş olabilir mi?” dedi. Talihsiz gence yeniden otopsi yapılması talebinde bulunulacağı belirtildi.

Tokat'taki 48'inci Piyade Eğitim Alayı'nda acemilik eğitimini tamamladıktan sonra iki hafta önce, Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ballı Köyü'ndeki birliğe dağıtım olan olan 21 yaşındaki er Muharram Al, dün sabah saat 10.00 sıralarında piyade tüfeğiyle göğsünden vurulmuş olarak bulundu. Olay sırasında yanında kimsenin bulunmadığı ve intihar ettiği belirtilen Al'ın cezanesi, bugün Narlıdere Belediyesi Kültürevi ve Cemevi'ne getirilerek ailesine teslim edildi. Şırnak'ta görev yapan ve İzmir'e gelen komutanları tarafından, er Al'ın ailesine ve yakınlarına olayla ilgili bilgi verildi.

Oğlu Muharrem Al ile yaşamını yitirmesinden 12 saat önce konuştuğunu söyleyen gözüyaşlı baba İsmet Al, “Oğlum ile sık sık konuşurduk. İntihar edecek birisi değildi. Yaşamanı yitirmesinden 12 saat önce kendisiyle konuştum. Son konuşmamızda gülerek harçlığımın olup olmadığını sordu. Böyle bir çocuk intihar etmiş olabilir mi? Yine son konuşmamızda bana komutanının telefonunu verdi. Ona ulaşmazsak komutanını aramamızı söyledi. Bayramın ikinci günü evimize polis geldi. Oğlumuzun burada oturup oturmadığını sorunca endişelendim. Komutanını aradım. Komutana bişey bilmediğini, beni daha sonra arayacağını söyledi. Daha sonra komutanını pek çok kez aradım ama açmadı. Sonra ise intihar ettiği haberi geldi. Ben böyle birşeye inanmıyorum. Oğlum hayat dolu bir çocuktu. İntihar etmesini gerektirecek hiçbir şey yoktu” dedi.

KUZENİ: BAŞKASI ÖLDÜRMÜŞ OLABİLİR

Muharrem Al'ın kuzeni Uğur Çiftçileli ise, “Muharrem Al benim kardeşim gibidir. Her sırrımızı paylaşırız. Hiçbir sorunu yoktu. Ruh halinde de kötü bir durum yoktu. İntihar edecek birisi değildi. Kız arkadaşıyla problem yaşamış olabilir gibi bir konudan bahsediyorlar. Kendisi utangaçtı, kız arkadaşı yoktu. Yeni birliğinde 13'üncü günüydü. Böyle bir şeye inanamıyorum. Başkası tarafından öldürüldüğünü düşünüyorum” diye konuştu.

CHP'li Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da ailenin yanına gelerek başsağlığı dileğinde bulundu, teselli etmeye çalıştı. Batur, belediyenin avukatlarının da girişimiyle detaylı bir otopsi yapılması talebiyle savcılığa başvurulacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber