Unakıtan'dan gensoru yorumu: Sayıyla ilgili kaygım yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2006 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, hakkında verilen gensoru önergesiyle ilgili olarak, "Sayıyla ilgili kaygım yok" dedi.

Unakıtan, TBMM'den ayrılırken gazetecilerin, "Gensoru önergesinin oylamasında sayı yönünden kaygınız var mı?" sorusuna, "Sayıyla ilgili kaygım yok" karşılığını verdi. Unakıtan, "Fire olur mu?" sorusu üzerine de "Fire olmaz" diye konuştu.

Gazetecilerin, Sevgililer Günü ile ilgili sorusu üzerine Unakıtan, şöyle konuştu:

"Bizim sevgimiz sürekli olduğu için fark etmez. Onun bana, benim ona hediye almam önemli değil. Ama hediye alacağız tabii. Durun bakalım daha gün bitmedi. Ama Ahsen Hanım hassastır bu konularda."


Erdoğan, gensoru için birlik çağrısı yaptı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında verilen gensoru önergesinin öngörüşmelerinde grubun birlik ve beraberlik içinde hareket etmesini istedi.

Alınan bilgiye göre, Erdoğan, grup toplantısının kapalı bölümünde, Maliye Bakanı Unakıtan'ın hakkındaki iddialara cevap verdiğini hatırlatarak, gensorunun ön görüşmelerinde milletvekillerinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerini istedi. Bakan Unakıtan'ın geçen hafta "kaçak villalar" ile ilgili iddialara cevap verdiğini anlatan Erdoğan, "İkna olmayan varsa çıksın konuşsun" dedi.

Bunun üzerine söz alan Mardin Milletvekili Beşir Hamidi söz alarak, "Keşke bunları ilk günden anlatsaydı da bu iş bu kadar uzamasaydı" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan da Unakıtan'ın hakkındaki iddialara ilk günden itibaren cevap verdiğini belirterek, "bazı çevrelerin bunları anlamak istemediğini" söyledi.

SEÇİM ANKETLERİ

Başbakan Erdoğan, toplantıda, gazetelerde yayımlanan anketlerle ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Erdoğan, anketlerin halkı yanıltmak ve seçimlerin eskiden olduğu gibi dört yılda bir yapılmasını sağlamak için düzenlendiğini savunarak, böylece halkın bilinçaltına etki edilmeye çalışıldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, seçimlerin Anayasa'da öngörüldüğü gibi 5 yılda bir yapılacağını, bu konuda da kamuoyuna zaman zaman açıklama yaptıklarını hatırlattı. Erdoğan, "Seçimlerin zamanında yapılacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Yaptıkları anketlerin sonuçlarıyla ufak ufak bizim sonuçlara yaklaşıyorlar" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin de toplantıda hakkındaki iddialara cevap verdi. Kendisiyle ilgili iddiaların, siyasi rakipleri tarafından hazırlandığını öne süren Ergin, bu konuda basın mensuplarına da bilgi verdiğini hatırlattı.

Kendisine kimlerin ihale aldığına ilişkin verilen bilgiyi bir kağıda not ettiğini, ihalelere etkisinin olmadığını kaydeden Ergin, daha sonra yazdığı bu müsveddenin masadan alındığını belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Ergin, hakkındaki iddiaların bundan sonra da devam edebileceğine dikkati çekerek, geçen yaz imzası taklit edilerek yayınlanan bildiriyi hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber