Ankete göre toplu sözleşmeden % 73,6 oranında memnuniyetsizlik var

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Ağustos 2013 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurların toplu sözleşmeden büyük bir beklenti içerisinde olduklarını memurlar.net sitesinde yer alan anketten anlıyoruz. Bu ankete göre; Toplu sözleşmede varılan mutabakat hakkında oldukça ilginç bir sonuç çıkmıştır. Sorulan 3 soruya verilen cevaptan evet memnunum diyenlerin oranı % 13,3, kısmen memnunum diyenlerin oranının % 13 ve hayır memnun değilim diyenlerin oranı ise %73,6 gibi yüksek bir rakam çıkması oldukça manidardır.

Bu kadar büyük bir memnuniyetsizliğin arkasında toplu sözleşmenin kısa sürede sonuçlanmasının etkisi görülüyor. Acaba direnilseydi daha büyük bir sonuç alınabilir miydi? Doğrusu ülke şartları dikkate alındığında toplu sözleşmede alınacak nasıl bir sonucun memurları tatmin edeceğini bilemiyoruz. İşçilerle varılan toplu sözleşme dikkate alındığında ortaya çıkan sonuç daha iyi görülebilecektir.

Dün toplu sözleşme neticesinde elde edilen kazanımlarından bahsetmiştik. Konuya kaldığımız yerden bugün de devam ediyoruz.

Bayram mesailerinde iyileştirme yapıldı

Nöbet ücretini düzenleyen metne göre; 657 sayılı Kanun'un ek 33'üncü maddesi uyarınca ödenen nöbet ücretleri dini bayram günleri için %20 artırımlı, ayrıca yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbetler için ödenen nöbet ücretleri de %50 artırımlı ödenecektir.

Öğrenciye yardım devam edecek

Burs alan veya devletçe okutulan çocuklar için aile yardımı ödeneği verilecek. 657 sayılı Kanun'a göre burs alan veya devletçe okutulan çocuklar için çocuk yardımı ödemesi yapılamamaktadır. Bu ve benzeri konularla ilgili gerekli kanuni düzenleme yapılmadığı için her toplu sözleşme döneminde yeni bir hak getirilmiş gibi bir algı oluşmaktadır. Bu konunun 657 sayılı Kanun'un 206'ncı maddesinde yer alan kısıtın kaldırılması yönünde bir düzenleme yapılarak bu konunun bir daha gündeme getirilmemesi gerekmektedir.

Araç kullanan postacılara ödenen ilave 20 TL, 50 TL'ye çıkarıldı

Ahmet Ünlü'nün yazısının devamını okumak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber