Güzelce Limanı metruk teknelerden temizlendi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatı üzerine harekete geçen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara yaptıkları bildirimlerle Güzelce Limanı'ndaki metruk tekneleri temizledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2013 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güzelce Limanı metruk teknelerden temizlendi

Yaptığı yatırımlar sayesinde Güzelce Limanı'nın çehresini değiştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, geçtiğimiz hafta içerisinde Büyükçekmece Belediyesi'nin Güzelce Meydanı'nda düzenlenen iftar yemeği öncesinde limanda incelemelerde bulunmuştu. Yaptığı incelemede limanın bir bölümünün balık ve gezi tekneleri ile dağınık bir görüntüde olduğunu tespit eden Akgün, limana demirlenmiş metruk tekneler için de 'bir an önce kaldırılması' talimatını vermişti.

LİMAN BİR HAFTADA TEMİZLENDİ

Akgün'ün talimatı üzerine harekete geçen Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tekne sahiplerini tek tek belirleyerek, kaldırılmaları yönünde bildirimler hazırladı. Tekne sahibi olan vatandaşlar teknelerini limanda özel olarak hazırlanan bölüme düzenli bir şekilde demirledi. Öte yandan limanda bulunan metruk tekneler kaldırıldı ve bölgede hummalı bir temizlik çalışması başlatıldı. Yaklaşık bir hafta sürdürülen çalışmaların ardından Güzelce Limanı'nın dağınık görüntüsü ortadan kaldırıldı.

GÜZELCE LİMANI TURİST ÇEKECEK

Güzelce Limanı'nda çevre düzenlemesi için kolları sıvayan Akgün, limanda vatandaşlar için denize nazır sosyal donatı alanlarının oluşturulması için de talimat verdi. Çay bahçeleri ile Güzelce'ye gelen günlük turist sayısını arttırmayı hedefleyen Akgün, bölgede yaşayan vatandaşlar için spor alanlarının da oluşturulması için çalışmaları başlattı. Bölgede yapılacak çalışmaların ardından Güzelce Limanı'nın trafiğe kapatılması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber