İstenmeyen mesajlar artık gelmeyecek

Cep telefonu kullancıların en önemli şikayetlerinden olan SMS bombardımanına yeni bir çözüm geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2013 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turkcell aboneleri SMS+ ile istemedikleri kişilerden gelebilecek mesajları engelleyebilecek, ayrıca mesajlarını yönlendirebilecek.Uygulama ile, sadece belirli numaralardan SMS almak isteyenler 100 kişilik bir izin listesi oluşturabilecek. SMS alımını herkese açık tutup bazı numaralardan gelecek mesajların kendilerine ulaşmasını istemeyenler de 50 kişilik bir engelleme listesi belirleyebilecek.

Yönlendirme sistemi ile de cep telefonunu evde unutan, şarjı biten ya da daha aktif olarak kullandığı başka bir cep telefonu bulunanlar telefonlarına gelen SMS'leri diğer telefonlarına verya e-postalarına yönlendirebilecek.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, SMS kullanımının başta gençler olmak üzere tüm telefon kullanıcıları için önemli bir alternatif haberleşme yöntemi olduğuna işaret etti. Sevilengül, “Özellikle yönlendirme ve engelleme hizmetleri SMS kullanımında önemli bir gelişme. İş ve özel amaçlı iki hattı bulunduğu için iki telefon taşımak istemeyen ve bu nedenle birindeki çağrıları diğerine yönlendirenler için SMS'ler sıkıntı oluşturuyordu. Aynı şey telefonunu unutan ya da şarjı bitenler için de geçerliydi. Yönlendirme servisi buna çözüm getirdi. Ayrıca yoğun SMS trafiğinden ya da bazı numaralardan gelen SMS'lerden rahatsız olanlar kendileri için izin ya da engelleme listeleri oluşturabiliyor” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber