Trabzon Belediyesi üniversiteli yapıyor

Trabzon Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen üniversiteye hazırlık kursuna katılan öğrencilerden 222’si LYS sınavında başarılı olarak üniversiteye girmeye hak kazandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2013 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trabzon Belediyesi üniversiteli yapıyor

Trabzon Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen üniversiteye hazırlık kursuna katılan öğrencilerden 222'si LYS sınavında başarılı olarak üniversiteye girmeye hak kazandı.

Belediye eski teknik hizmetler binasında düzenlenen ve 515 öğrencinin katıldığı kursta 300 öğrenci LYS sınavına girdi. LYS'ye girerek başarılı olan 222 öğrenciden 64'ü iki, 66'sı ise 4 yıllık bölümlere yerleşti. Sınava giren öğrencilerden 45'i 4 yıllık fakülte puanı kazandı ve ikinci tercih hakkını bekliyor. 12 öğrenci de 4 yıllık üniversiteyi kazandığı halde özel yetenek sınav sonucunu bekliyor. 20 öğrenci ise 4 yıllık bölümü kazanacak puan aldığı halde tercih yapmadı. Genel başarı değerlendirmesine bakıldığında Belediye'nin düzenlediği üniversiteye ücretsiz hazırlık kursuna katılan ve sınava giren 300 öğrenciden 222'sinin üniversiteye yerleşmeye hak kazanması önemli bir başarı olarak görülüyor.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun 2009 yerel seçimler öncesi açıkladığı '61 Proje' içerisinde yer alan "Üniversiteye Hazırlanacak Öğrencilere Ücretsiz Kurs" vaadi üç yıldır uygulanıyor. Ekonomik imkanları sınırlı olan vatandaşların çocuklarına yönelik açılan üniversite hazırlık kursuna katılan öğrencilerin büyük çoğunluğu üniversiteye yerleşirken, kurslara katılıp üniversiteyi kazanan öğrencilere ayrıca burs desteği de veriliyor.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eğitime verilen katkının bundan sonra da sürdürüleceğini söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü ve özel dershanelerin de katkılarına teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Sosyal sorumluluk anlayışından hareketle düzenlediğimiz bu kurslara katılan gençlerimizin çok iyi bir eğitim alarak üniversiteye girme hak kazanıyor. Hiçbir ailemize hiçbir ayrım gözetmeksizin düzenlediğimiz üniversite hazırlık kursumuzda gençlerimize en iyi eğitimin verilmesi için gayret gösteriyoruz. Bu yıl yapılan üniversite sınavına giren 300 öğrencimizin 222'sinin üniversiteye yerleşecek puanları alması bizleri mutlu etti" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan kurslardan 2010-2011 yılında 240, 2011-2012 yılında 550 öğrenci yararlandı. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için düzenlenen hazırlık kurslarında ise 515 öğrenci eğitim gördü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber