Cinayet davasında 'yalan' tartışması

ADANA'da kent merkezindeki bir barda 'omuz vurma' yüzünden çıktığı ileri sürülen kavgada öldürülen 34 yaşındaki Erkan Dağoğlu'nun babası 63 yaşındaki Mehmet Hayri Dağoğlu, suçsuz olduklarını öne süren sanıklar ile onları savunan avukatlarının yalan söylediğini iddia etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Ağustos 2013 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cinayet davasında 'yalan' tartışması

ADANA'da kent merkezindeki bir barda 'omuz vurma' yüzünden çıktığı ileri sürülen kavgada öldürülen 34 yaşındaki Erkan Dağoğlu'nun babası 63 yaşındaki Mehmet Hayri Dağoğlu, suçsuz olduklarını öne süren sanıklar ile onları savunan avukatlarının yalan söylediğini iddia etti.

Cinayet, 5 Ekim 2012'de merkez Seyhan İlçesi Çınarlı Mahallesi'ndeki bir barda meydana geldi. İddiaya göre, barın girişinde cep telefonuyla konuşan 34 yaşındaki Fatih Gökmen'e, bara giren Cahit Ceylan'ın omzu çarptı. Gökmen'in cep telefonu çarpmanın etkisiyle elinden düşerek parçalandı. Ceylan'ın yanındaki Mustafa Karataş yerdeki telefonun parçalarını toplayarak Gökmen'e verip özür diledi. Bunun üzerine Gökmen, alkolün de etkisiyle küfredince kavga çıktı. Tabanca, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada, bıçak ve kurşunla yaralanan Erkan Dağoğlu öldü, kavgaya karışan 4 kişi ise hafif yaralandı. Güvenlik kameralarına yansıyan kavganın ardından cinayet şüphelisi Cahit Ceylan ile Celal Yeşilmen kaçtı. Gözaltına alınan diğer şüphelilerden Mustafa Karataş, Ahmet Yıldız, Ahmet Denk ile Nihat Baykara tutuklanırken, Fatih Gökmen tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. Cumhuriyet Savcılığı'nca 7 sanık hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu ve 'öldürmeye teşebbüs' suçundan da 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'KENDİMİ KURTARMAK İÇİN VURDUM'

Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanıklar, 'kasten öldürme' suçunu kabul etmedi. Erkan Dağoğlu'nu bıçakladığı ileri sürülen Mustafa Karataş öldürme kastıyla hareket etmediğini söyledi. Olay anında herkesin alkollü olduğunu ileri süren Karataş, "Erkan Dağoğlu'nun elindeki tabancaya vurdum, düşmedi. Ahmet Yıldız da, elini tabancanın üzerine koydu. Silah patladı, Ahmet Yıldız elinden yaralandı. Ben de, eğilerek bıçakla bir kez vurdum. Kendimi kurtarmak amacıyla vurdum. Sonra da olay yerinden kaçtım. Öldürmek amacıyla değil, kendimi kurtarmak amacıyla hareket ettim. Fatih'te de bıçak vardı. Diğer yaralılara Fatih vurmuştur" dedi.

HAKİM KONUŞTU

Davanın bugün görülen duruşmasına, tutuklu sanıklar Mustafa Karataş, Ahmet Yıldız, Ahmet Denk ve Nihat Baykara katılırken, başka bir suçtan tutuklu bulunan Fatih Gökmen ile firari sanıklar Cahit Ceylan ile Celal Yeşilmen katılmadı. Sanıklar, duruşmada suçlamaları kabul etmezken, avukatları da tutuklu sanıkların tahliyesini istedi. Duruşmaya katılan öldürülen Erkan Dağoğlu'nun babası Mehmet Hayri Dağoğlu, bağırarak, "Sanıkların söylediklerinin yüzde 100'ü, avukatlarının da söylediklerinin yüzde 80'i yalan" diye bağırdı. Sanık avukatları bu duruma tepki gösterip, Dağoğlu'nun söylediklerinin mahkeme tutanaklarına geçirilmesini istedi. Mahkeme başkanı da Dağoğlu'na tepki gösterip, "Herkes davayla ilgili dilediğini söylemekte özgür. Mahkeme heyeti olarak biz söylenenleri değerlendirip ona göre kararımızı veririz" diye konuştu. Mehmet Hayri Dağoğlu'nu duruşma salonundan avukatı Şahin Vural Atal çıkardı. Tanıkların dinlenmesi için duruşma ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber