'Alo 155'te kadın polisler

KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü Haberleşme Daire Başkanlığı birimindeki çağrı merkezinde kadın polis memurları çalıştırmaya başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Ağustos 2013 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Alo 155'te kadın polisler

Emniyet Müdür Yardımcısı Namık Sülüki, kadın çalışanların iletişiminin kuvvetli olması nedeniyle Haberleşme Dairesi Başkanlığı'ndaki çağrı merkezinde kadın polis memuru çalıştırmaya karar verdiklerini söyledi. İlk aşamada 4 kadın polis memurunun göreve başladığını belirten Müdür Yardımcısı Sülüki, olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Uygulamanın Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde ilk kez yapıldığını ifade eden Namık Sülüki, şöyle dedi:

"10 gün önce 4 kadın polis memuru arkadaşımız çağrı merkezinde göreve başladı. Şu ana gelen tepkiler olumlu. Çünkü kadın çalışanlar daha düzgün iletişim kuruyor. İlk başta ihbarda bulunanlar şaşırıyordu, şimdi alıştılar."

İhbarı aldıktan sonra en geç 30 saniye içinde anons yapıldığını belirten Emniyet Müdürü Yardımcısı Namık Sülüki, bu zaman diliminin, ekiplerin olay yerine en kısa zamanda yetişmeleri için yeterli olduğunu söyledi. Sülüki, "Kadın arkadaşlarımızı özellikle daha önce sahada çalışanlardan tercih ettik. Bu, ihbar sırasında adresi tetkik etmeleri bakımından önemli. Çünkü, vatandaşlar olay yeri adresini net vermekte sorun yaşıyorlar" diye konuştu.

İLK BAŞLARDA "BEYEFENDİ" DİYORLARDI

Kadın polis memurlarından 20 yaşındaki Selvi Melek İnanç, günde yaklaşık 2 bin çağrı aldıklarını, bu sayının bayram ve özel günlerde değiştiğini söyledi. Zaman zaman ilginç ihbarlar aldıklarını belirten Polis Memuru İnanç, şöyle dedi:

"Tek sorun, yaşadığımız konu ihbarda bulunanların olay yeri adresini net tarif edememesinden kaynaklanıyor. Bir de ilk başta şaşırıp 'Beyefendi' diyenler oluyordu ama, artık alıştılar. Normalde 08.00-17.00 mesai saatleri arasında çalışıyoruz ama bayramlarda, geçtiğimiz günkü Süper Kupa maçı gibi özel durumlarda mesai saatimiz de, çağrı sayısı da değişiyor."

Diğer kadın Polis Memuru Hülya Yanardağ da, erkeklerin kendileri ile konuşurken daha dikkatli davrandıklarını, argo kelimeler kullanmadıklarını vurgularken, "Günde yaklaşık 2 bin çağrı alıyoruz. Bayramda ve Galatasaray-Fenerbahçe maçının olduğu gün çağrı sayısı 3 bini bulmuştu" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber