Tavşanlı'da asansör kazası: 8 yaralı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde meydana gelen asansör kazasında 2'si ağır, toplam 8 kişi yaralandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2013 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tavşanlı'da asansör kazası: 8 yaralı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde meydana gelen asansör kazasında 2'si ağır, toplam 8 kişi yaralandı.

Subaşı Mahallesi'nde meydana gelen olayda, ilk belirlemelere göre, kazanın 5 kişilik asansöre 8 kişinin binmesi ve buna bağlı olarak aşırı yükten kaynaklandığı iddia edildi.

Kızı için düğün hazırlıkları yapan Ahmet Akbunar'ın evine gelen davetliler, konuttan ayrılmak istedi. 4. kattaki evden çıkarak asansöre yönelen 8 kişi aynı anda asansörü kullanmak isteyince can pazarı yaşandı. Aşırı yükü kaldıramayan asansör boşluğa düştü. Olay yerine çağırılan ambulanslarla Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan yaralılardan ikisinin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Meliha Adıgüzel ve Hatice Adıgüzel yoğun bakıma alınırken, Gürcan Durmuş, Cemile Akpınar, Sevim Akpınar, Ummuhan Adıgüzel, Hediye Demir ve Ayşe Bayram kazayı kol ve bacak kırılmalarıyla atlattı. Büyük bir panik ve korku yaşayan kazazedelerin ilk müdahalesi Acil Servis'te yapıldıktan sonra Ortapedi Servisi'nde tedavi altına alındı.

Bu arada, asansör firmasının yetkilisi Mustafa Şentürk, düzenli olarak asansörlerin bakım işlerini yaptıklarını kaydederek “Yaptığımız ilk incelemelerde burada yaşanan üzücü kazada her hangi bir ihmal görünmüyor. Asansörlerin bakım işlerini düzenli olarak yapıyoruz. Malesef 5 kişilik asansöre 8 kişi binince kaza yaşanmış. Uzman heyet rapor hazırlayacak ve konu netleşecek“ dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber