17/02/2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2006 06:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da saat 13.30'da, Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın saat 19.00'da İstanbul Swissotel'de gerçekleştirilecek 1. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 11.30'da, Hamas heyetinin Türkiye ziyareti ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- CHP'li kadınlar, Türk Medeni Kanunu'nun kabulünün 80. yıldönümü nedeniyle 100 bin adet kitap dağıtacak.
- DYP İstanbul İl Başkanı Faik İçmeli, saat 11.00'de il başkanlığı binasında, gündemdeki konularla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- CHP Kadın Kolları'nın, Medeni Kanun'un kabulünün 80. yıldönümü nedeniyle, saat 12.00'de İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılacak toplantısına İstanbul Milletvekili Güldal Okutucu da katılacak.
- Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Pazar günü Çağlayan'da yapılacak mitingle ilgili olarak, Cuma namazı sonrası Eyüp Sultan Camii'nde açıklama yapıp halka gül dağıtacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, saat 10.00'da haftalık basın toplantısını düzenleyecek.
- Antalya Doğalgaz Dağıtım Lisansı İhalesi, Ankara'da saat 14.30'da yapılacak.
- Ankara'da bulunan tarihi Rüstem Naile Mescidi'nin açılışı, saat 11.30'da gerçekleştirilecek.
- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Ankara'da saat 10.00'da, Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerle ilgili olarak Danimarka gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunacak.
- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Ankara'da saat 11.00'de, SSK Sağlık Kuruluşları'nın Sağlık Bakanlığı'na devri ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Sanat Kurulu tarafından Ankara'da saat 12.00'de mangal partisi düzenlenecek.
- Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından, Ankara'da saat 13.30'da, "Petrol Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı" ile ilgili panel düzenlenecek.
- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından, Ankara'da saat 19.00'da 'Sporun Sesi' adı altında bir konser düzenlenecek.
- Ankaralılar Derneği tarafından, saat 19.00'da tanışma kokteyli düzenlenecek.
- Yazar Serdar İskender, Ankara'da saat 19.30'da, "Türkiye'de ve Dünyada Enerji" konulu bir seminer verecek.
- Çin Halk Cumhuriyeti Haftası açılış programı, Ankara'da saat 19.00'da başlayacak.
- 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Marmara Vakfı eski başkanlarından Dr. Şahap Kocatkopçu'nun 90. yaşgününü kutlamak için saat 12.30'da Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek toplantıya katılacak.
- Tekstil Sen'liler, Evrim Giyim işçilerinin başlattığı direnişle ilgili olarak, saat 13.00'te Pendik Şıhlı Köyü'ndeki fabrika binası önünde bir basın açıklaması yapacak.
- İdealist Kent Toplu Konutları'nın tanıtımı, 19.30-21.30 saatleri arasında Sait Halim Paşa Yalısı'nda yapılacak.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 14.00'te Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'na katılacak. Topbaş, saat 15.00'te ise, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut ile görüşecek.
- Nermin Bezmen, saat 19.00'da Kırım Tatar Türkleri Kültür Evi'nde düzenlenen Cuma Söyleşileri'ne katılacak.
- Hava Kuvvetleri Dans ve Caz Orkestrası, saat 19.30'da Hava Harp Okulu Komutanlığı Sinema Salonu'nda bir konser verecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ
--------------------------------

VOB'un 1. kuruluş yıldönümü kutlamaları
- Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın (VOB) 1. kuruluş yıldönümü kutlamaları, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Abdüllatif Şener ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doç. Dr. Doğan Cansızlar'ın katılımıyla, saat 19.00'da İstanbul Swissotel'de gerçekleşecek. Kutlamalara VOB Genel Müdürü Hamdi Bağcı, VOB Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişti de katılacak.

DenizBank'ın 2005 yılı değerlendirme toplantısı
- DenizBank'ın 2005 yılı performansını değerlendireceği toplantı, saat 09.45'te Çırağan Sarayı'nda yapılacak.

Apple IMC'nin basın toplantısı
- 2005 yılının değerlendirmesinin yapılacağı, MacWorld San Francisco'da açıklanan Apple dünyasındaki gelişmelerin, yeniliklerin detaylarının aktarılacağı ve 2006 planları ile projelerin paylaşılacağı Apple IMC'nin toplantısı, saat 10.00'da Conrad İstanbul Oteli Junior Balo Salonu'nda gerçekleştirilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------------

Irak'ta hükümet kurma çalışmaları
- Irak'ta 15 Aralık 2005'teki seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanmasıyla hükümet kurma çalışmaları hız kazandı. Koalisyon hükümetinin kurulmasının beklendiği ülkede taraflar arasındaki pazarlıkların haftalar, hatta aylar sürebileceği belirtiliyor.

Şaron'un sağlık durumu
- 4 Ocak 2006'dan beri 4 kez ameliyat edilen ve hala komada olan İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

İslam dünyasında tepkiler dalga dalga yayılıyor
- Müslümanlar'ı rencide eden yayınlara Avrupa ve başka yerlerdeki bazı yayın kuruluşlarında yer verilmesine tepkiler, dünyanın dört bir yanında artarak devam ediyor.

Avrupa'da kuş gribi alarmı
- Avrupa ülkelerindeki uzmanlar, kuş gribine karşı önleyici tedbirleri görüşürken, Yunanistan, İtalya, Almanya ve Avusturya'da yeni kuş gribi vakaları görüldü.

Barosso ve Rehn, Kosova ve Makedonya'yı ziyaret ediyor
- AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve birliğin genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, yerel ve uluslararası liderlerle görüşmek için Kosova'ya gidiyor. İkili daha sonra Makedonya'ya geçerek, burada temaslarda bulunacak.

Berlin Film Festivali devam ediyor
- 56. Berlin Film Festivali son gününe giriyor.

Merkel, Blair ile İran krizini görüşecek
- Almanya Başbakanı Angela Merkel ile İngiltere Başbakanı Tony Blair, İran krizini başta olmak üzere bazı konuları ele almak için Berlin'de bir araya gelecek.

İran Parlamento sözcüsü Adel'in Küba ziyareti devam ediyor
- İran Parlamento Sözcüsü Golam Ali Hadad-Adel'in Küba ziyareti devam ediyor. Adel bugün, Küba Dışişleri Bakanı Felipe Perez Roque ve Küba Devlet Başkanı Yardımcısı Carlos Lage ile görüşecek.

SPOR GÜNDEMİ
----------------------------

- Turkcell Süper Ligi 22. haftanın açılış maçında Beşiktaş, Çaykur Rizespor ile BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.
- Fenerbahçe, Turkcell Süper Ligi'nin 22. haftasında Cumartesi günü oynayacağı Ankaraspor maçı için saat 13.30'da otobüsle Ankara'ya gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber