Beyşehir'de yüz güldüren akülü arabalar

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Hollanda’dan getirilen akülü arabalar, ihtiyaç sahibi 2 kişinin yüzünü güldürdü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2013 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beyşehir'de yüz güldüren akülü arabalar

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Hollanda'dan getirilen akülü arabalar, ihtiyaç sahibi 2 kişinin yüzünü güldürdü.

Göl Feneri Derneği'nin irtibata geçtiği Hollanda Türk Dostluk Vakfı'nın Beyşehir'e gönderdiği iki akülü araba, engellerini raporla da tescilleyen ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Göl Feneri'nin akülü araba teslim ettiği ilk ihtiyaç sahibi Hacıakif Mahallesi'nde oturan Nebi Öztürk oldu. 58 yaşındaki Nebi Öztürk, yıllardan beri özlemini duyduğu akülü arabasına kavuşmanın sevincini yaşarken, kendisini bu duruma düşürenin sigara tiryakiliği olduğunu söyledi. 30 yıllık sigara tiryakisi olduğunu ve bu yüzden 2004 yılında rahatsızlandığını, bir yıl sonrasında ise sağ ayağını kaybettiğini anlatan Öztürk, hala tiryakiliğinin devam etmesi nedeniyle diğer ayağını da kaybetme riski ile karşı karşıya bulunduğunu ifade etti. Göl Feneri'nin bu yardımından sonra sigarayı bırakmayı düşündüğünü kaydeden Öztürk, “Bu arabaya gerçekten ihtiyacım vardı. Çünkü koltuk değnekleri ile çarşıya inip çıkmam oldukça zor oluyordu. Beni bu değnekler rahatsız ediyordu. Bu akülü araba artık günlük yaşamımı kolaylaştıracak. Bu bağışı yapanlara çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra amacım sigarayı bırakabilmek, bunun mücadelesini vereceğim. Benim gibi tiryakilere ise içmemesini tavsiye ediyorum. Hep beraber sigarayı bırakalım diyorum” şeklinde konuştu.

71 YAŞINDA GELEN AKÜLÜ ARABA SEVİNCİ

Göl Feneri Derneği'nin akülü araba yardımında bulunduğu diğer ihtiyaç sahibi ise Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden Fatma Sıradaş oldu. 71 yaşından sonra akülü arabasına kavuşmasının sevincini yaşayan Sıradaş, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve astım rahatsızlıkları nedeniyle yürüyemediğini ve sağlık kurumlarına gidip gelirken zorluk yaşadığını dile getirdi. Yardımı yapanlara teşekkür eden Sıradaş, “Allah razı olsun bu yardımı yapanlardan. Hastaneye gidip gelemiyordum. Bu araba artık yaşamımı kolaylaştıracak” diye konuştu.

“YARDIMLARIN DEVAMI GELECEK”

Göl Feneri Derneği Başkanı Hasan Takavcı yaptığı açıklamada, Beyşehir'de iki ihtiyaç sahibini akülü arabaya kavuşturduklarını, bu yardımların devamının ise geleceğini söyledi.

Yine mutlu bir günde birlikte olduklarını dile getiren Takavcı ise, “Bölgemizde faaliyet gösteren birçok yardım kuruluşları ile birlikte organizeler içerisine girerek bugüne kadar yurtdışı da olmak üzere çeşitli yardımlarda bulunduk. En son Hollanda Dostluk Vakfı ile irtibatımız oldu. Onların da yardım ve desteğiyle şu anda 2'sini teslim ediyoruz, önümüzdeki aylarda ise 4 tane daha sözünü aldık. Dolayısıyla dış ülkelerdeki gurbetçilerimizin ortak olduğu vakıflarla işbirliği halinde bu yardım faaliyetlerimizi de sürdürüyoruz. Bu görüşmelerimiz neticesinde derneğimize de akülü araba kontenjanı ayırdılar. İnşallah bunun devamı da gelecek” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber