Başbakan her gittiği şehirde 'Halkevleri üyelerince' protesto ediliyor.

Haber Giriş : 17 Şubat 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir panelde ya da bir açılış töreninde ortaya çıkan halkevciler, Başbakanı protesto ediyor

Başbakan Erdoğan'ın her gittiği şehirde karşısına Halkevleri üyeleri çıkıyor. Bir panelde ya da bir açılış töreninde ortaya çıkan halkevciler, Başbakanı protesto ediyor. Trabzon'da Tanjant yolunun açılışı sırasında bir grup halkevci "Karadeniz uşağı Amerikan uşağı olmayacak" diyerek protestoda bulundu. Mersin'de ise bu kez protestolarını Başbakan'a yumurta atatarak gerçekleştirdiler. Son olarak ise dün Ankara'da Başbakan Erdoğan, OSTİM Hizmet Merkezi'nin açılışında konuşma yaparken izleyiciler arasında oturan iki kişi ayağa kalkarak, "Önce vatandaştan özür dile", "Başbakan halka hakaret edemez" şeklinde bağırdılar.

74 yıl önce ülkenin kültürel gelişimini sağlamak için kurulan halkevleri bugün neyi, neden protesto ediyor? Bu soruyu Halkevleri Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aydın'a sorduk.

* Eylemlerinizin amacı nedir?
1932 yılından bu yana tamamen halkın aydınlanması için kurulmuş bir örgütüz.

* Ama daha önce halkevlerinin bir protestosu olmazdı, şimdi ne değişti?
Başbakanın söylemlerine karşı bir tavır olarak protestolar ortaya çıktı. Çünkü malesef özelleştirme adı altında yer altı yer üstü zenginliklerimizi, okullarımızı, fabrikalarımızı sermayeye peşkeş çeken bir iktidar var. Ülkemiz büyük zarar görüyor, eğitim ve sağlık paralı hale getiriliyor buna göz yumamazdık.

* Kaç şubeniz ve üyeniz var?
Kamu yararına bir derneğiz, 74 ilde şubemiz, yaklaşık 10 bin üyemiz var. İstanbul ve Ankara'daki şubelerimizin sayısı ise 25.

Yönetiminde 5 milletvekili var
12 Eylül 1980'de kapatılan, 1987'de mahkeme kararıyla yeniden açılan derneğin genel başkanı emekli öğretmen Abdullah Aydın. Halkevleri yönetiminde 5 milletvekili var. Bunlardan 4'ü CHP'li: Gökhan Durgun, Mehmet Ziya Yergök, Muharrem Kılıç ve Mehmet Nuri Saygun. Biri de SHP'li, Mustafa Sayar.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber