Mercimek kamyonunun freni boşaldı: 3 ölü, 1 yaralı

Mardin'in Derik İlçesi'nde freni boşalan mercimek yüklü kamyon, ilçe merkezinde takla atarak park halindeki tuğla yüklü kamyona çarparak durabildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ağustos 2013 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mercimek kamyonunun freni boşaldı: 3 ölü, 1 yaralı

Mardin'in Derik İlçesi'nde freni boşalan mercimek yüklü kamyon, ilçe merkezinde takla atarak park halindeki tuğla yüklü kamyona çarparak durabildi. Kazada, mercimek yüklü kamyonda bulunan 3 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

Mardin'in Mazıdağı İlçesi'nden Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne mercimek götüren Celal Bozkurt yönetimindeki 63 HY 042 plakalı kamyonun, dün saat 00.30 sıralarında Derik girişinde freni boşaldı. Kontrolden çıkan kamyon, bir akaryakıt istasyonunun yanında takla atarak park halindeki tuğla yüklü kamyona çarparak durabildi. Kazada kamyon sürücüsü Celal Bozkurt (44) ile yanında bulunan ve işçi oldukları belirtilen Sinan Baş (36) ve Salih Pek (46) yaşamını yitirirken, Dihap Çelikkalem ise ağır yaralandı.

GÜÇLÜKLE ÇIKARILDILAR

Hurdaya dönen kamyonda sıkışan cesetler ve yaralı, itfaiye ve sağlık ekiplerinin uzun süren çalışması sonucu çıkartılabildi. Cesetler Derik Devlet Hastanasi'ne kaldırılırken, yaralı Dihap Çelikkalem, ilk müdahale Derik Devlet Hastanesi'nde yapıldıktan sonra Mardin Devlet Hastanasi'ne sevk edildi.

'FREN PATLADI, BİZİ KURTARIN' DİYE BAĞIRMIŞLAR

Kazayı gören Mahmut Aktaş, bir arkadaşı ile yol kenarında tur attıkları sırada hızlı gelen kamyonun içinden, "İmdat yardım edin. Fren patladı, Allah rızası için bizi kurtarın" seslerinin geldiğini ve kendilerinin de hızla yolun kenarına kaçtıklarını belirterek, "Araç, önce yol kenarında bulunan bir kulübeye çarptı ve takla atarak toz duman arasında park halindeki araca çarptı. Ben ve arkadaşım hemen yardıma koştuk bir baktık 4 kişi, 3 kişi ölmüştü, biri yaralanmıştı" dedi.

Evi kazanın gerçekleştiği yerde bulunan ve kendisi de şöför olan Abdulmenaf Dinler ise yolun yokuş aşağı olması nedeniyle buna benzer kazaların sürekli yaşandığını belirterek, sorunun bir türlü çözülmediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber