Çorum'da 500 çocuk erkekliğe ilk adımını attı

Çorum Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Sünnet Şöleni'nde 500 çocuk erkekliği ilk adamını attı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2013 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çorum'da 500 çocuk erkekliğe ilk adımını attı

Çorum Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Sünnet Şöleni'nde 500 çocuk erkekliği ilk adamını attı. Hürriyet Meydanı'nda toplanan çocuklar ve ailelerine ilk olarak belediye otobüsleri ile şehir turu yaptırılırken, daha sonra Hıdırlık'ta bulunan Sahabe türbeleri ziyaret edilerek dua yapıldı.

Ayrıca sünnet olacak küçük çocuklara, ailelerinin yanı sıra gelinlik giyen ablaları ve kardeşleri de eşlik etti. Şehir turunun ardından çocuklara özel konser düzenlendi.

Sünnet törenine katılan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptıkları çalışmalardan bahsederek ''Bugün burada 500 çocuğumuz erkekliğe ilk adımını attı. İnşallah damat oldukları zamanları da görürüz.'' dedi.

Sünnet şölenini geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Külcü, 5 yılda 2 bin 250 çocuğu sünnet ettirdiklerini kaydetti. Her alanda vatandaşın mutluluğu için çalıştıklarını kaydeden Külcü, Mısır'da yaşanan katliama da değindi.

Ortadoğu'da dökülen kanlara sessiz kalanları eleştiren Başkan Külcü, ''Mısır'da darbecilerin yaptığı katliamlara özellikle batı sessiz kalıyor. Uluslararası kuruluşlar kınayamıyor bile ancak herkes sussa biz asla susmayacağız. Kardeşlerimize her daim dua edelim.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından konser başlarken çocuklar doyasıya eğlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber